Zápasové menu

Litoměřice zavítaly do Klášterce nad Ohří a jednalo se o souboj druhého a třetího týmu tabulky. Po vyrovnané první třetině převzali otěže zápasu do svých rukou domácí hráči a třemi brankami odskočili soupeři. Ve třetím dějiství nejdříve Milan Buďa inkasoval dvojitý trest za vysokou hůl, aby se pak vrátil a dvěma trefami zdramatizoval koncovku zápasu. Na více však už Litoměřičtí neměli čas a připsali si teprve třetí prohru v základní hrací době v této sezóně.

12. kolo

5:4

2:2, 3:0, 0:2

HC Klášterec nad Ohří - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 4. Kotrouš (Jor, Kocek), 6. Derfler (Kadlec), 27. Buchal (Mašek , Řepík), 33. Buchal (Řepík), 39. Řepík (Buchal, Višňák) - 1. Slížek (Macek), 20. Veverka (Novák), 51. Buďa (Kouba, Hlusička), 59. Buďa (Kouba, Procházka). Rozhodčí: Vilt - Ruchař, Andrejsek. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

HC Klášterec nad Ohří: Damašek (Studnička) - Klaus, Koblitz, Mašek, Kloz, Kocek, Palubjak, Boguský, Višňák - Kajer, Derfler, Kadlec - Ton, Buchal, Řepík - Jor, Kotrouš, Indra - Bečvář, Jáchym, Miklovič.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Kolbaba, Hillmich, Svoboda, Šmíd - Slížek, Horčička, Šnajdr - Buďa, Hlusička, Procházka - Horejsek, Myšík, Kauschitz - Bacovský, Novák, Veverka.

Ve 12. kole na sebe narazily týmy Klášterce a Litoměřic. Oba soupeři měli o motivaci postaráno, protože se jednalo o přímý souboj o druhé místo v tabulce.

Do zápasu lépe vstoupily Litoměřice, když už v 10. vteřině zápasu lovil puk ze sítě Pavel Damašek po střele Ladislava Slížka a asistenci Petra Macka. Klášterec dokázal odpovědět od necelé tři minuty později. Parádně se trefil Václav Kotrouš po nahrávce Martina Kocka a Martina Jora. O dvě minuty později Klášterec přidal další branku, do prázdné brány poslal puk Petr Derfler. V polovině první třetiny se nic výrazného nestalo až do 16. minuty, když Martin Šnajdr netrefil odkrytou bránu.

Šestačtyřicet vteřin před koncem třetiny stačily Litoměřice srovnat. Střelecky se prosadil Adam Veverka. Do šatny se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Druhá třetina se odehrála v roli kláštereckých hráčů. Nejprve se ve 26. minutě při přesilové hře 5 na 3 prosadil Jaroslav Buchal. A ve 33. minutě se trefil opět Jaroslav Buchal. Jenže kláštereckým hráčům to pořád nestačilo. Do konce třetiny se ještě do střelecké listiny zapsal Libor Řepík ránou pod horní tyč. Klášterec vedl už 5:2 a Litoměřice musely do poslední třetiny vrhnout všechny síly.

Ve 42. minutě nastřelil Libor Řepík vrchní tyč Volkeho branky. Ve 47. minutě Milan Buďa zasáhl Miloše Kajera hokejkou do oblasti obličeje, Miloš Kajer poté odešel do kabiny. Litoměřice si začaly vytvářet tlak. Ve 49. minutě střílel Petr Horčička, ale Damašek jeho střelu perfektně zneškodnil. V 50. minutě Václav Kotrouš vyslal nebezpečnou střelu na Volkeho, který měl co dělat, aby střelu chytil do své lapačky. O minutu později se už měnil stav. Milan Buďa po přihrávce od Michala Kouby a Jakuba Hlusičky snížil. V 52. minutě pokryl Pavel Damašek střelu od Jakuba Hlusičky. Dlouho to vypadalo, že stav utkání se nezmění, ale přeci jenom dokázal vstřelit kontaktní gól opět Milan Buďa pefektní tečí mezi nohy Damaška. Trenér Litoměřic si vzal oddechový čas a ihned bylo jasné, že Volke půjde z brány. Ale vzhledem k tomu, že hosté pokazili všechny přihrávky, mohli se domácí radovat z cenného vítězství 5:4.