Zápasové menu

V 10. kole zajížděly Litoměřice na led KV Arény v Karlových Varech, kterou jako své domací hřiště využívá sokolovský Baník. Divácí v moderní hale se dočkali branky již ve druhé minutě, kdy Jakubala překonal po krásné přihrávce Hlusičky Petr Procházka. V dalším průběhu zápasu si hosté dokázali vedení soustředěným výkonem uhájit a připsali si vítězství 4:1.

10. kolo

1:4

1:2, 0:0, 0:2

HC Baník Sokolov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 20. Dobřemysl (Mudra, Setikovský) - 2. Procházka (Husička, Buďa), 5.Procházka (Musílek, Buďa), 53. Slížek (Hořčička), 60. Procházka (Hillmich, Kaltenböck). Rozhodčí: Dundr - Chochola, Marek . Vyloučení: 8:11. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

HC Baník Sokolov: Jakubal (Balšan) - Formánek, Hauer, Kořínek, Mudra, Diblík, Říha, Pech - Majer, Setíkovský, Bauer, Račanský, Dobřemysl, Kukla, Nový, Topinka, Louthan, Záhora.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Musílek, Kolbaba, Hillmich, Svoboda - Slížek, Horčička, Šnajdr - Buďa, Hlusička,Procházka - Horejsek, Kauschitz, Zuziak, Myšík, Bacovský.

Prvních pět minut jasně patřilo litoměřickému Stadionu. Baníkovci ještě nestačili vylézt ze šatny a už prohrávali o dvě branky. O tu první se postaral při vyloučení domácího obránce Jiřího Mudry kanonýr Petr Procházka. Na časomíře při tom svítilo teprve 1:50.

Sokolov v úvodu působil velice zmateně a toho hosté dokonale využili. Obzvláště když dostali další možnost zahrát si přesilovou hru. V čase 3:36 si k trestoměřičům sedl obránce Kořínek, ale celé dvě minuty tam nevydržel. Do hry ho znovu „vrátil“ kdo jiný než Petr Procházka, když po kombinaci prostřelil domácího gólmana Jakubala.

Trenérská dvojice Sokolova si ihned po brance vzala oddechový čas a po celé KV Areně byly slyšet jejich hlasy, jak hráčům spílají.

Toto vyčinění na domácí borce zabralo. Začali být aktivnější, ale naráželi na výbor chytajícího Martina Volkeho. Přesto fakír s maskou v brance Litoměřic jednou v první části kapituloval. Při vyloučení Horejska, trestal po akci Jirky Mudry dorážející Václav Dobřemysl. Postupem času se ukázalo, že to byl první a poslední přesný zásah Sokolova.

O přestávce dostali domácí borci od trenérů ještě jednu „sodu“. To se z části vyplatilo. Baníkovci začali být ještě aktivnější, ale k brance jejich snaha nevedla. Při hře čtyři na tři mohl vyrovnat Jan Bauer, ale v posledním okamžiku mu puk přeskočil hůl. Svěřenci Daniela Tvrzníka nezačali bránit, jak si někdo mohl milně předpokládat. Hlusička se po chybě domácí obrany dostal sám před Jakubala, ale jen těsně minul domácí svatyni.

V celé druhé třetině se hrálo nahoru dolu, ale branky se diváci nedočkali. Nejblíže k ní a zároveň i k hattricku měl Petr Procházka, když si to na začátku 38. minuty upaloval sám na Jakubala. Gólman Baníku se ale tentokrát vyznamenal.

Třetí část se nesla v duchu domácí snahy o vyrovnání. Šancí bylo několik, ale tu největší měl Petr Kukla v 50. minutě. Tváří v tvář postupoval na Volkeho a ten předvedl jeden z rozhodujících zákroků zápasu. Roztáhl se, jak široký, tak dlouhý a Kukla vyprášil jen betony.

Udeřilo tak na druhé straně. Nejprve byl Ladislav Slížek vyloučen za to, že vyhodil puk z obraného pásma mimo hrazení. Litoměřice se výborně bránily a bezmoc Sokolova završil právě Slížek, když naskočil z trestné lavice. Ve středním pásmu si vzal kotouč, udělal dvě kličky a dělovkou z kruhu prostřelil Jakubala pod lapačkou. Tento okamžik rozhodl o vítězství Stadionu Litoměřice.

Domácí borci to v závěru zkusili bez brankáře, ale chybu v rozehrávce potrestal Petr Procházka, který dokázal rukou zachytit přihrávku "na prsa" od Tomáše Hillmicha, a završil tak svůj hattrick.