Zápasové menu

Ani napotřetí nedokázali litoměřičtí hokejisté porazit Kohouty z Tábora. V třetím a zároveň posledním utkání čtvrtfinále hraném na ledě Tábora prohráli vysoko 6:1. Soupeř před domácím publikem, které bylo početné, potvrdil svoji velice dobrou kvalitu. Už po první třetině Tábor vedl 3:0 a zápas byl prakticky rozhodnut. Litoměřice ještě zabojovaly a snížily brankou Zuziaka, ale Táborští vstřelili další tři branky a zápas definitivně rozhodli. Kohouti tak postupují do semifinále. Pro litoměřický tým sezóna končí.

SF3

6:1

3:0,0:1,3:0

HC Kohouti Tábor - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 5. Květoň (Mertl), 9. Zíb (Mařík), 10. Mertl (Voříšek), 48. Kanov (Zelenka, Květoň), 51. Květoň (Suchánek), 57. Matušík (Mertl)36. Zuziak (Vejvoda) Rozhodčí: Kareš – Klouda, Křivohlavý Vyloučení: 7:7 Využití: 1:0 Divácí:2730

HC Kohouti Tábor: Kanov, Koktan, Heršálek, Zíb, Suchánek, Gajda, Vomela, od 41. navíc Škulina – Mertl, Kupec, Kocar – Mařík, Matušík, Krätzer – Zelenka, Květoň, Mrkvička – Voříšek, Ficek, od 41. navíc Žižka.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Kobliscke)- Jakl, Kaltenböck, Kolbaba, Musílek, Vejvoda, Hillmich, Svoboda, Tvrzník - Patzenhauer, Procházka, Hlusička, Zuziak, Petrus, Myšík, Novák, Šnajdr, Horejsek, Antoš

Ohromná atmosféra přivítala hokejisty Litoměřic na zimním stadionu v Táboře. Divácká kulisa o velikosti 2730 fanoušků byla opravdu hezká. V takovém prostředí se Kohoutům hraje výborně! Není tedy divu, že i výsledky Tábora jsou výborné. Hned v úvodu zápasu se Tábor chopil příležitostí a zatlačil hráče Stadionu do obranné třetiny. Skvělé kombinace dělali s litoměřickými obránci velké divy. Soupeř lépe bruslil a přihrávky byly přesné a rychlé. Domácí publikum na gól nečekalo dlouho. Už v páté minutě rozvášnil celý stadion domácí Tomáš Květoň. Přihrávku od Mertla zužitkoval v precizní blafák a nedal Volkemu šanci. Stav 1:0 netrval dlouho, už v 9. minutě skóroval Petr Zíb na 2:0. Netrvalo ani minutu a táborské publikum si mohlo zařvat potřetí. V rychlém úniku se trefil kat litoměřického týmu Tomáš Mertl. Stav 3:0 už napovídal o tom, že utkání je prakticky rozhodnuto. Tábor však v útocích nepovoloval a neustále obstřeloval Martina Volkeho, který svůj tým držel. Píšťalka hlavního rozhodčího ukončila první třetinu a hráči se odebrali do kabin na odpočinek.

V druhé třetině se hrál úplně jiný hokej. Litoměřice se herně zvedly a začaly s Táborem hrát vyrovnanou partii. Zřejmé bylo také to, že domácí ubrali na intenzitě bruslení. Brankář Kohoutů Kučera si připsal několik nejistých zákroků a jeho štěstím byla táborská obrana. Právě obrana Jihočechů byla záchranou Kučery před litoměřickými útočníky. V 37. minutě se Litoměřice dočkaly prvního gólu. Po dlouhé přihrávce od Vejvody se trefil Petr Zuziak. Kučera si nesmyslně vyjel z branky a litoměřický útočník už neměl tolik práce zakončit do prázdné branky. Ovšem Kohouti nestáhli své peří a nadále zásobovali Volkeho prací. Litoměřický brankář však pochytal vše, co se dalo.

V poslední třetině utkání se Tábor opět rozjel a začal znovu nebezpečně provádět nájezdy na litoměřickou tvrz. Ta odolávala až do 48. minuty, potom však Kohouti znovu slavili. Skulinu mezi obránci využil Kanov a blafákem překonal brankáře. To domácím příznivcům v publiku nestačilo a dožadovali se dalších branek. Pátou branku tak přidal znovu Květoň, který zužitkoval přihrávku a zavěsil pod horní tyčku. Diváci v euforii vyvolali mexickou vlnu, která třikrát oběhla zimní stadion dokola. Poslední slovo v utkání však měl Matušík. Ten šestým a posledním gólem utkání ukončil střelecké hody Kohoutů. Po skončení utkání domácí propukli v jásot a oslavu postupu do semifinále. Na hráčích Litoměřic však bylo vidět zklamání, nicméně předvedli bojovný výkon a fanoušci z Litoměřic jim poděkovali za sezónu.