Zápasové menu

2. kolo

5:2

1:1, 1:1, 3:0

HC Slovan Louny - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky:18., 29., 48., 57., 60. - 4. Špatný(Veber), 31. Purma(Ševic) . Vyloučení:10:7 . Využití: 0:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 50 . Střely na branku: 44:25.

HC Stadion Litoměřice: Sabó(30. Kopřiva) - Špatný, Haken, Vlček, Vaněček - Lenc, Veber, Hercog, Beneš, Purma, Ševic, Heřman, Pavlata, Klement

Utkání začalo ve vysokém tempu a brzy přišel i první gól. K radosti hostů se v přesilové hře prosadil Marek Špatný střelou od modré čáry. Brzy však přebrali iniciativu domácí a zatlačili hráče Litoměřic do jejich obranného pásma. Litoměřičtí sice dobře zvládli i dvojnásobnou početní nevýhodu, avšak na konci první třetiny přišlo vyrovnání po špatné rozehrávce a následné samostatné akci jednoho z hráčů Loun.

Do druhé třetiny vstupovali Litoměřičtí opět pod tlakem, který na ně vytvářeli domácí již od poloviny první dvacetiminutovky zejména dobrým pohybem, který hostům v téměř celém utkání scházel. Dlouho však odolávali, ale ve 29. minutě se domácí dočkali obratu ve skóre po přečíslení dvou proti jednomu. Odpověď ze strany Litoměřic na sebe ale nenechala dlouho čekat. Poté, co se po dlouhé době prosadili do útočného pásma, tečoval Zdeněk Purma clonící před brankou střelu Martina Ševice a časomíra tak ukazovala skóre 2:2. Zbývající minuty druhé části představovaly opět nebezpečí většinou pro branku Litoměřic.

Ve třetí části již Louny plně přebraly otěže utkání a hosté se tak nedostali téměř k ničemu. Hra se vydatně přiostřila zejména poté, co Zdeněk Purma poslal k ledu domácího hráče, pro kterého tento souboj znamenal konec zápasu. Herní převaha domácích se naplno začala projevovat ve 48. minutě, kdy zvýšili na 3:2. Litoměřičtí se marně snažili najít recept na domácí obranu, ale místo vyrovnání přišel čtvrtý gól v jejich síti. V poslední minutě dokonce bojovali se šesti hráči v poli ve snaze zkorigovat výsledek a soupeře ještě potrápit. Selhal však i tento pokus a tak domácí přidali pátý gól, tentokrát do prázdné branky.