Zápasové menu

Zápas kočky s myší připomínal duel 12. kola druhé ligy mezi Litoměřicemi a Slaným. Domácí hráči Stadionu byli v celém průbehu zápasu jasně lepší a zcela po zásluze nakonec zvítězili 8:0, když hattricku dosáhl David Nedorost.

12. kolo

8:0

1:0, 4:0, 3:0

HC Stadion Litoměřice - UHK LEV Slaný

Branky a nahrávky: 16. J. Svoboda (Nedorost), 28. Nedorost (Tvrzník), 30. Patzenhauer (Janus), 35. Nedorost (Tvrzník), 40. Zámečník (Patzenhauer, Kuda), 45. Nedorost, 46. Petrus, 55. Tvrzník. Rozhodčí: . Vyloučení: 9:12 - navíc V. Petráček 10.min, T. Petráček a Hybš dku. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 480.

HC Stadion Litoměřice: Dědek - Šindela, Štrycharz, Kuda, Opluštil, Jakl, Kolbaba, Macaj - J. Svoboda, Tvrzník, Janus, Gottfried, Patzenhauer, Zámečník, Musílek, Mišaga, D. Svoboda, Horejsek, Petrus, Nedorost.

UHK LEV Slaný: Vaňous - Iterský, Málek, Vaněk, T. Petráček, Řehoř, V. Petráček, Schlixxbier, Kohoutek - Novák, Průcha, Lapáček, Pavlík, Hudíček Hoffmann, Zelenka, Kregl, Hybš, Gellner, Hořák, Jánský.

Začátek utkání byl naprosto vyrovnaný. Po opatrném úvodu se do prvních náznaků příležitostí dostali domácí, ale slánský brankář Vaňous byl vždy pozorný. O steč Dědkovi branky se několikrát pokusili i Lvi, ale bez úspěchu. V 16. minutě se dostal ve vlastním oslabení do šance domácí Nedorost, jeho střelu Vaňous vyrazil, k puku se však dostal Jiři Svoboda, který projel přes několik bránících hráčů až před Vaňouse a otevřel tak skóre zápasu.

Na začátku druhé části ujeli hned dvakrát útočníci Litoměřic hostující obraně, ale Vaňous vždy výborně zakročil. Ve 28. minutě však už na střelu Davida Nedorosta v domácí přesilovce nestačil - 2:0. Hned v zápětí putoval na trestnou lavici i Jan Vaňek, jehož vyloučení potrestal v čase 28:39 přesnou střelou z levého kruhu Vlastimil Patzenhauer. Lvi mohli o chvíli později snížit, ale Dědek samostatný nájezd hostujícího hráče se štěstím kryl. Od té doby již byli domácí jasně lepším týmem a utkání se změnilo v souboj slánského brankáře Vaňouse s hráči Litoměřic. Po několika dalších šancích, se kterými si gólman Lvů poradil se trefil ve 35. minutě po druhé v zápase David Nedorost a dvě vteřiny před koncem druhé části překvapil Vaňouse ve vlastním oslabení Marek Zámečník.

Ve třetí části přidali s chutí hrající domácí ještě tři branky. Nejdříve ve 45. minutě dovršil hattrick David Nedorost, o půl minuty později přidal sedmý gól Jiří Petrus a poslední slovo měl v 55. minutě hrající kouč domácích Daniel Tvrzník. Domácí si vytvořili i celou řadu dalších příležitostí, které ale Zbyněk Vaňous pochytal. V průběhu třetiny byli do konce zápasu vyloučeni hráči Slaného Svatopluk Hybš a Tomáš Petráček, kteří zřejmě nevhodně okomentovali výkon rozhodčího.

Od druhé třetiny byly Litoměřice jednoznačně lepším týmem a jejich vysoké vítězství bylo naprosto zasloužené. Od dvojciferné porážky hosty zachránil jen brankář Zbyňěk Vaňous, který kromě osmi inkasovaných gólů předvedl celou řadu skvělých zákroků.

Ohlasy k utkání

Trenér Litoměřic: Věděli jsme, že nás čeká důležitý zápas se soupeřem ze spodku tabulky, tomu odpovídala nervozita hráčů v první třetině, ale od druhé třetiny jsme měli zápas jasně pod kontrolou a náš výkon se divákům musel líbit. Konečně jsme se zlepšili v koncovce, to rozhodlo minulý zápas se Sokolovem, dnes jsme navíc poprvé v sezoně udrželi čisté konto, i když je nutno konstatovat, že hosté byli nejslabším týmem, který se v Litoměřicích představil. Velká škoda je zranění Januse, který poslední zápasy odehrál v dobré formě, a v dalších zápasech s ním nemůžeme počítat. Musí říct, že dnes jsem byl spokojen s výkonem všech hráčů, a věřím že zlepšené výkony přitáhnou další diváky, protože atmosféra na zápasech je stále lepší, a jsme rádi, že hokej v Litoměřicích táhne.