Zápasové menu

Hokejisté HC Stadion Litoměřice se v dalším přípravném utkání na nadcházející sezónu dočkali další výhry, když dokázali překvapivě zvítězit na půdě Děčína a po velmi slušném výkonu si tak před startem nového ročníku značně zvýšili sebevědomí. O vítězství se postarali Petrus a Pocedič, který je v Litoměřicích na hostování právě z děčínské juniorky.

přát.

0:2

0:0, 0:1, 0:1

HC Děčín - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 37.Petrus (Veverka), 49. Pocedič.

HC Stadion Litoměřice: Volke - Kaltenböck, Musílek, Kolbaba, Jakl, Hillmich, Šindela- Zámečník, Hudec, Bauer, D. Svoboda, Myšík, Pocedič, Horejsek, Hanzl, Matějčík, J. Svoboda, Veverka, Petrus.

Děčínští hokejisté dnes nastoupili k poslednímu domácímu přípravnému utkání, v němž přivítali hokejisty z Litoměřic. Loňský nováček posílil a na jeho hře to bylo opravdu znát. I když v první třetině byli mírně lepší domácí, jejich střely, které mířily na exděčínského Martina Volkeho, končily právě v jeho náruči.

Utkání dlouho neznalo střelce, až ve 37. minutě se v přesilové hře přesně trefil hostující Petrus, který dorazil střelu svého spoluhráče Veverky - 0:1. Od této chvíle byli naopak na koni hosté. Ti se ubránili i dvouminutové přesilovce Děčína 5 na 3, která byla rozdělěna přestávkou před třetí třetinou. Děčínští se snažili o vyrovnání, ale marně dobývali svatyni svého bývalého spoluhráče, Martin Volke puk za svá záda nepustil.

Na začátku 49. minuty udeřili hosté podruhé, když na konečných 2:0 upravil děčínský junior Pocedič, který nastoupil v dresu Litoměřic.

V pátek ještě Litoměřičtí nastoupí v Lovosicích proti Roudnici a 13. 9. je čeká první mistrovské utkání v Písku.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (trenér HC Litoměřice): Odehráli jsme slušný zápas, myslím, že jsme byli o něco lepší, ale nechceme vítězství nějak přeceňovat. I když Děčín patří dlouhodobě k lepším týmům druhé ligy, stále je to jen příprava. Celkem se nám dařila hra do obrany, domácí si vytvořili šance jen při přesilovkách, kterých měli hodně. Je pravda, že některé naše fauly viděl opravdu jen pan rozhodčí, ale většina našich vyloučení je způsobena naivitou a nedisciplinovaností v osobních soubojích, to nás provází již delší dobu. Zkoušíme ještě některé hráče, ale v pátek, po posledním přípravném zápase s Roudnicí, kádr uzavřeme.