Zápasové menu

Tak se přece jen fanoušci a hráči hokejových Litoměřic dočkali první výhry v letošním ročníku. V Roudnici nad Labem zvítězili 2:1 a notně si tak zvedli sebevědomí před blížícím se startem soutěže. O vítězství rozhodli Litoměřičtí v první polovině utkání, kdy si vypracovali dostačující dvoubrankový náskok. Poprvé v sezóně naskočil do utkání i trenér Daniel Tvrzník, který původně deklaroval, že se už v této sezóně bude věnovat jen trénování. Nastoupil v obraně, kde by v případě, že se v kariéře rozhodne pokračovat, nastupoval i při mistrovských zápasech.

přát.

1:2

0:1, 1:1, 0:0

HC Roudnice nad Labem - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 37. Jeschke (Krob) - 10. Petrus (Kolbaba), 30. Bauer (Petrus). Využití: 1:2. Diváci: 200.

HC Roudnice nad Labem: Kareš (od 30. Davídek) - T. Novák, Zenk, Strycharz, Kala, Brožovský, Kotěšovský - Hlavička, Zuziak, J. Novák - Krastenics, Jeschke, Weishaupl - Borovský, Petrlík, Závada - Sailer, Wágner, Vaněček - Jarkovský, Krob

HC Stadion Litoměřice: Volke - Musílek, Tvrzník, Kolbaba, Macaj, Vejvoda, Šindela - Svoboda J., Pánek, Buďa, Horejsek, Veverka, Svoboda D., Petrus, Hanzl, Bauer, Zámečník.

Hokejisté HC Stadion Litoměřice si v dnešním přátelském utkání na půdě Roudnice nad Labem připsali první vítězství letošní sezóny. Nad domácím celkem zvítězili 2:1 a jen tak potvrdili stoupající tendenci svých výkonů.

Hrál se zápas průměrné úrovně a hrstka diváků, která na stadion dorazila viděla první branku v 10. minutě, kdy se trefil Jiří Petrus a využil tak přesilovou hru. Druhý hřebíček do roudnické rakve zatloukl těsně před polovinou utkání po nahrávce dobře hrajícího Petruse Bauer a náskok hostí byl již dvoubrankový. Domácí poté soupeře trochu přitlačili na jeho polovinu a výsledkem bylo snížení Jeschkeho v 37. minutě také v početní převaze.

Víc branek však už v tomto duelu nepadlo a Roudnice tak po dalším přípravném zápase opět zůstává v letošním ročníku bez výhry. Litoměřičtí naopak v tomto střetnutí naznačili jistý potenciál a jejich snažení o udržení druhé ligy nabralo reálné obrysy.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (trenér HC Litoměřice): Sice jsme do Roudnice přijeli bez několika klíčových hráčů a další se zranili hned na začátku, přesto jsme očekávali mnohem lepší výkon. Jediným pozitivem tak je vítězství, které rozhodně nebudeme přeceňovat. I když do začátku soutěže již mnoho času nezbývá, zřejmě ještě vyzkoušíme nějaké hráče, kteří dostanou šanci v dalších přípravných zápasech. Doufáme, že zranění Milana Budi ze začátku zápasu nebude tak vážné, a do mistrovských zápasů bude připraven.