Zápasové menu

Poslední utkání základní části sehráli hokejisté Litoměřice na lovosické půdě s celkem z Řisut. Domácí navázali na nevýrazné představení v Trutnově a základní část uzavřeli prohrou, na které se podepsali špatným výkonem všichni hráči v poli. Kromě prohry bylo stínem utkání zranění Jana Kloze, který se před několika týdny uzdravil po operaci kolene. Nyní ho čeká opět operace, tentokrát v oblasti lopatky a v této sezóně se již určitě na ledě neobjeví. Přejme mu brzké uzdravení a více štěstí v další hokejové kariéře!

38. kolo

2:5

2:2, 0:2, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Řisuty

Branky a nahrávky:9. Horejsek (Patzenhauer, Antoš), 18. Šnajdr (Zuziak, Hlusička) – 6. Scherzl (Suchý), 17. Bezouška (Babický), 33. Kos (Bezouška), 38. Landa, 50. Melka (Sedláček, Scherzl). Rozhodčí: Smitka - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 6:11. Využití: 0:2. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

HC Stadion Litoměřice: Volke – Vejvoda, Kolbaba, Kouba, Hillmich, Svoboda, Kaltenböck, Jakl – Novák, Kloz, Buďa – Antoš, Patzenhauer, Horejsek – Šnajdr, Hlusička, Zuziak – Petrus, Myšík, Procházka

HC Řisuty: Schwamberger (Novák) – Mádl, Sedláček, Babický, Čížek, Čermák, Fiala,Aschenbrenner – Landa, Melka, Scherzl, Kos, Hegenbart, Lapáček, Hlusička, Wolf ,Suchý , Hoffmann.

Do utkání vstoupili již od úvodních minut hosté. Velmi záhy si začali vytvářet nadějné střelecké pozice a vytrvale ohrožovali domácí branku. V páté minutě tedy přišel trest pro domácí za jejich nepovedený nástup do utkání. Z úvodní branky se mohl radovat Scherzel . Stav 0:1 z pohledu Litoměřic nesvítil na ukazateli skóre příliš dlouho. Začala osmá minuta první třetiny a Jaroslav Horejsek si najel na přesnou přihrávku a z prostoru mezi kruhy se prosadil střelou do levého horního rohu hostující branky. Bylo tedy vyrovnáno a zápas začínal prakticky od začátku. Bohužel jen podle skóre. Zlepšení ze strany Litoměřic totiž stále nepřicházelo. Sice se jim nabízela i přesilová hra, ale ta nebyla v celém zápase právě ozdobou jejich hry. Jedna z nich zůstala nevyužita a krátce po jejich konci ujel domácím obráncům Bezouška a bekhendovým blafákem dostal hosty opět do vedení. Litoměřičtí byli stále o krok pozadu za svými soupeři, ale stále se na ně dokázali dotáhnout se skóre. Na 2:2 vyrovnával po skrumáži před brankou Martin Šnajdr. Obě mužstva tak odcházela do kabin po dvaceti minutách za vyrovnaného stavu, což bylo vzhledem k předvedené hře pro domácí štěstí.

Prostřední část byla o něco vyrovnanější. Herní převaha byla sice stále na straně hostů, ovšem domácí se jim snažili vyrovnat v tvrdosti. Začalo přibývat ostřejších zákroků a tím i vyloučení. Taková hra znemožňovala domácím vytvořit si trvalejší tlak a ovlivnit tak utkání více než doposud. Po nevydařených přesilovkách domácích se dvakrát prosadili opět hosté ve 33. a 38. minutě. Do střelecké listiny se zapsali Kos a Landa. Řísuty tak odskočili na dvoubrankové vedení a o vítězi se zdálo být rozhodnuto. Litoměřičtí se dál nebyli schopni prosadit a nevypracovali si žádnou brankovou příležitost. S tím také odcházeli do šaten a mohli o přestávce přemýšlet o svém výkonu.

V závěrečné dvacetiminutovce hosté už pouze hájili svůj náskok, který byl vzhledem k dosavadní předváděné hře zasloužený. Domácí mužstvo mohlo ještě při troše štěstí alespoň zkorigovat výsledek utkání, ale jejich střelecké pokusy končily většinou buď na betonech brankáře a nebo na jedné z tyčí. Další velké šance si vytvořili také hosté, jejich snahu však dokázal zhatit Martin Volke. Byl však krátký na pokus Melky, který se prosadil ze skrumáže před brankou a stanovil tak konečné skóre 5:2 pro Řísuty. Poslední minuty celého střetnutí se už dohrávaly z povinnosti, protože o vítězi bylo již rozhodnuto. Domácí hráči tak pomalu přemítali a příčinách tohoto nezdaru a po zápase se začali soustředit na nadcházející čtvrtfinále.