Zápasové menu

Na osmé vítězství v řadě Litoměřičtí nedosáhli. Nad jejich síly byli hráči Tábora. Ti svým pohybem a dobrou kombinační hrou zcela zneškodnili domácí ofenzivu. Nebýt zdatného výkonu brankáře Volkeho, který jako jediný z domácích vynikl, mohlo utkání skončit vyšším rozdílem. Končený výsledek 3:0 je tak naprosto odpovídající vzhledem k vývoji celého utkání.

36. kolo

0:3

0:1, 0:0, 0:2

HC Stadion Litoměřice - HC Kohouti Tábor

Branky a nahrávky: 10. Kupec (Zíb, Matušík), 53. Zelenka (Květoň), 57. Květoň (Krätzer). Rozhodčí: Würtherle Tomáš, Frodl, Nepomucký. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) - Jakl, Kaltenböck, Kouba, Šindela, Kolbaba, Vejvoda, Hillmich - Patzenhauer, Procházka, Hlusička, Zuziak, Myšík, Zámečník, Kloz, Novák, Antoš, Buďa, Horejsek, Šnajdr

HC Kohouti Tábor: Kučera (Slipčenko) - Kanov, Gajda, Trieb, Heršálek, Zíb, Vomela, Škulina- Zelenka, Krätzer, Voříšek, Žižka, Ficek, Mařík, Pechánek, Matušík, Květoň, Mrkvička, Kocar, Kupec

Úvod utkání brzy začala poznamenávat vyloučení, ale obě mužstva byla v nabídnutých přesilovkách bezradná. Po uklidnění hry v první polovině úvodní části se začali více prosazovat hosté a velmi záhy se chopili taktovky dnešního duelu. Litoměřičtí byli zatlačeni do vlastního obranného pásma a Jihočeši vytrvale ohrožovali domácí branku. První povedený okamžik ze strany Litoměřic přišel paradoxně v jejich vlastním oslabení, ale šanci dvojice Procházka – Hlusička byla zmařena ve chvíli, kdy prvně jmenovaný netrefil kotouč. V desáté minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Střelu od modré čáry tečoval Kupec a tento gól dal hostům křídla. Svým pohybem si vynutili tlak a hru měli po zbytek první třetiny pod kontrolou.

Ve druhé třetině se hosté prezentovali opět dobrým pohybem, který je zdobil po celý zápas. Nadále měli hru pod kontrolou a domácí se nemohli na delší dobu prosadit. Oporou byl domácím stále brankář Volke, který je chránil od další změny skóre. Litoměřičtí však také dokázali zahrozit. Branku však neznamenala střela Milana Budi, ani nájezd Vlastimila Patzenhauera, jehož zakončení skončilo na pravé tyči Kučerovy branky. Domácí lavičce i fanouškům zatrnulo ve 37. minutě. Po jednom z úniků Jihočechů vstříc jejich brance se srazil hostující útočník s Martinem Volkem. Ten se naštěstí po chvíli zvedl a bylo jasné, že je v pořádku.

Třetí třetina začala po dlouhé době ve hře v plném počtu a strážce domácí svatyně měl opět plné ruce práce. Nájezdy hostů z Tábora však s jistotou i potřebným štěstím nadále Martin Volke zneškodňoval. Litoměřičtí se poté na chvíli svou hrou vyrovnali Jihočechům, ale k jejich smůle končila každá jejich střela v náruči brankáře Kučery. Zkrátka jim nebylo přáno vstřelit alespoň čestnou branku a jejich hra byla chvílemi velmi křečovitá. Naopak Tábor se opět s lehkostí vrhl do útoku a v 53. minutě se podruhé měnilo skóre. Síť ve Volkeho brance rozvlnil veterán Zelenka střelou pod horní tyčku. Poté, co Litoměřičtí opět neproměnili nabídnutou početní výhodu, přišel další trest ze strany Jihočechů. Třetí branku přidal Květoň a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Stadion nedokázal porazit lídra tabulky, a tak končí jejich úctyhodná vítězná série.