Zápasové menu

Litoměřičtí se vydali za odvetou na led oslabených Rokycan, které po odchodu několika svých hráčů padají ke dnu tabulky. Hráči Stadionu si vytvořili díky bleskovému nástupu převahu po celou dobu utkání a přestříleli domácí mužstvo v poměru 6:3. Dvěma zásahy v přesilovkách se na výhře podílel klíčový muž celého duelu Vlastimil Patzenhauer. Litoměřičtí se tak posunuli na 15. místo a přiblížili se vysněné účasti v play-off.

30. kolo

3:6

2:2, 1:2, 0:2

HC DAG Rokycany - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 14. Šlauf (Chudý), 20. Bednář (Kovářík, Metlička), 23. Metlička (Kovářík) - 1. Procházka (Hlusička), 14. Kaltenböck (Procházka), 29. Kouba (Patzenhauer, Horejsek), 35. Patzenhauer (Myšík, Volke), 45. Svoboda (Myšík), 53. Patzenhauer (Kaltenböck, Horejsek). Rozhodčí: Florián - Dominik, Gerát. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.

Litoměřičtí vstoupili do utkání o moc lépe, což dokládá úvodní branka Petra Procházky. Jeho spolupráce s dlouholetým parťákem Jakubem Hlusičkou dovedla hosty k vedení již ve 41. vteřině. Tento okamžik velmi pomohl Severočechům v úvodních minutách, kdy se vždy rozhoduje o získání převahy ve zbytku zápasu. Ze střelce se následně stal nahrávač. Ve 14. minutě přispěl Petr Procházka svou asistencí ke gólu Jana Kaltenböcka, díky kterému se Litoměřičtí ujali dvoubrankového vedení. Tento stav však netrval příliš dlouho, když se ještě v téže minutě trefil mezi tři tyče Šlauf a gól do šatny přidal v závěru úvodní dvacetiminutovky Bednář. Obě mužstva tedy odcházela do kabin za vyrovnaného stavu.

Domácí se již v úvodní části rozhodli zvrátit dvoubrankové manko a ve 23. minutě tuto snahu proměnili ve skutečnost. Dopomohlo jim k tomu vyloučení hostů a Metlička po přihrávce Kovaříka dostal Rokycany poprvé v zápase do vedení. Nikdo na stadionu však nemohl tušit, že si vedení již neužijí. Litoměřičtí přidali a s polovinou zápasu bylo opět vyrovnáno.Michal Kouba totiž za pomoci Horejska a Patzenhauera překonal domácího brankáře a Stadion byl opět ve hře. Jako správný kapitán se po vyrovnávací brance chopil otěží utkání Vlastimil Patzenhauer. Na jeho přesilovkové trefě si připsal asistenci i brankář Martin Volke, který letos nebyl daleko ani od vlastního vstřelení branky a vždy vydatně podporuje útočné výpady mužstva. Za stavu 4:3 z pohledu Litoměřic tedy skončila druhá třetina, ve které hosté zdárně otočili nepříznivý vývoj utkání a do závěrečné části hry odcházeli s viditelně lepší výchozí pozicí.

Třetí třetina nabídla od začátku lepší hokej ze strany Litoměřic a nebylo daleko ani další zvýšení jejich vedení. David Myšík připravil první branku večera pro Jiřího Svobodu a o osudu utkání se zdálo být rozhodnuto. Rokycany v závěru nestačily na Litoměřice a ty kontrolovaly vývoj koncovky střetnutí. V 53. minutě dostali Litoměřičtí ještě jednou šanci na využití přesilové hry, což se jim povedlo již podruhé a opět díky zásahu Vlastimila Patzenhauera za asistence Kaltenböcka a Horejska. Do zaznění závěrečné sirény domácí nenašli recept na překonání hostující obrany a tak skončil přímý souboj o 15. místo výhrou Litoměřic 6:3.