Zápasové menu

19. kolo

1:2sn

0:0,1:1,0:0-0:1

HC Řisuty - HC Stadion Litoměřice

Stadion začal souboj cenné body opravdu tvrdě a soupeře přehrával. Hned několik šanci si vytvořili litoměřičtí střelci a domácí brankář musel několikrát předvést opravdu dobré zákroky. Ovšem nápor netrval dlouho a tým Řisut začal také předvádět pěkný hokej a zápas začal nabírat na obrátkách. Pěkné útočné akce a brilantní zákroky zejména brankáře Volkeho přiváděli fanoušky do varu a ti začínali více a více tlačit svůj tým pomocí hlasivek dál. V polovině prvního dějství začali domácí přitlačovat a zahnali tak hosty do obraného pásma kde však pokaždé narazili na důrazné obránce a skvělého brankáře. Do šaten obě mužstva odcházela za stavu 0:0 a opravdový boj je teprve čekal.

Zpestřením mezi první a druhou třetinou bylo vystoupení mladé krasobruslařky, které se dostalo velkého potlesku od litoměřických fanoušku.

Sotva vystoupení jemné é krasobruslařky skončilo, vystřídala jej opět tvrdá hra hokejistu. Domácí tým si zřejmě měl v kabině co říct a do zápasu vkročili tvrdou hrou a fauly, které se občas sudím přehlíželi. Litoměřičtí hráči naopak hráli opatrně ale jako první šli na trestnou lavici. Povolené zákroky byly posuzovány obráceně. Oslabení naopak přečkali v útočném pásmu soupeře a vytvořili si několik příležitostí ke vstřelení gólu. Pořekadlo „Nedáš, dostaneš“ se ukázalo pravdivým, když domácí hráč ujel litoměřickým obráncům a střelou k pravé tyči překonal brankáře Martina Volkeho. Domácí se ale z vedení neradovali dlouho, když vyrovnání zařídil střelou od modré čáry Hlusička kterému asistoval Kolbaba. Obě mužstva byla opět na stejné úrovni a boj mohl pokračovat v poslední třetině.

Mezitím se hromadilo více a více nadávek z řád domácích fanoušku,kteří jistě cítili, že dnes jejich hokejisté odejdou s pouhým bodem.Poslední třetina zápasu byla vyrovnaná a ani jeden z týmu nechtěl zaváhat a tak utkání skončilo výsledkem 1:1 v základní hrací době.Následné prodloužení se už odehrávalo v klidném tempu a až ke konci se domácí snažili tvrdými nájezdy do brankoviště rozhodit brankáře Volkeho. Bez úspěchu! A tak přišli na řadu samostatné nájezdy, při kterých hráči Stadionu Litoměřice dominovali, když se trefili oba střelci Horejsek a Hudec a gólman Martin Volke zneškodnil rozhodující nájezd.

Dobojováno, vezeme si domu velice důležité body.