Zápasové menu

Litoměřičtí po povedeném výkonu přehráli zaslouženě svého soupeře z Děčína 3:1. Utkání se hrálo téměř neustále na jednu branku a Děčínští se k ničemu nedostali. Závěr byl ze strany Litoměřic hodně uvolněný a hráči si užívali atmosféru, kterou vytvářeli výteční fanoušci. Hráčem utkání byl vyhlášen Petr Procházka. Dvěma brankami utkání rozhodl Jan Kloz a vše jistil pozorný Martin Volke.

16. kolo

3:1

1:1, 0:0, 2:0

HC Stadion Litoměřice - HC Děčín

Branky a nahrávky: 11. Kloz, 45. Kloz (Procházka), 55. Svoboda Jiří (Kaltenböck) - 8. Tomeček (Postl). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:9, navíc Marcel Tomeček 10 min. osobní trest. Využití:0:0 . V oslabení: 1:0. Diváci: 526 . Střely na branku: 33:17.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) - Vejvoda, Kaltenböck, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Musílek - Bauer, Hanzl, Svoboda Jiří, Patzenhauer, Procházka, Kloz, Horejsek, Tvrzník, Petrus, Buďa, Hlusička, Hudec, Myšík

HC Děčín: Zikmund (Pošusta) - Marek, Vedral, Stezka, Mouka, Bedan, Sádovský - Havlíček, Mizera, Kratochvíl, Postl, Tomeček, Gergel, Luka Ondřej, Filipovský, Chvátal, Hříbal, Šnajdr, Novák

Po úvodních opatrných minutách přišly nejprve první zákroky obou brankářů a později i první vážnější šance. Obě si připsali Litoměřičtí, ale brankou ani jedna neskončila. V osmé minutě však vešlo v platnost známé rčení ,,nedáš, dostaneš" a úvodní branku vsítili hosté, konkrétně Marcel Tomeček, který po střele z prostoru mezi kruhy využil mezeru mezi betony brankáře. Už se nadechovali k dalšímu útoku, když se ve vlastním oslabení prosadil útočník Litoměřic Jan Kloz, který protlačil bekhendovou střelou kotouč pod padajícím brankářem do sítě a vyrovnal na 1:1. Děčín se v následujících minutách bránil vinou četných vyloučení ve vlastním pásmu, ze kterého se nemůže vymanit. Trestné minuty i nadále utěšeně přibývaly na konto hostů. Vše v posledních minutách první třetiny vyústilo ve dvojnásobnou přesilovou hru Litoměřic. Jiřího Zikmunda v brance Děčína vytrvale zaměstnávali domácí střelci. Branky se však nedočkali a tak mohou doufat ve využití zbývajících vteřin přesilové hry.

Na začátku druhé třetiny se již v plném počtu rozhodli Děčínští s utkáním něco dělat a vynutil si alespoň na pár úvodních minut tlak v útočeném pásmu. Zastavila je však nedisciplinovanost vlastní střídačky, když se v jednu chvíli ocitli na ledě se šesti hráči. První velkou šanci však znovu měli domácí. Po přihrávce Daniela Tvrzníka však následná střela skončila na tyči. Na druhé straně se nezapomněl připomenout efektním zákrokem Martin Volke, který po tvrdé ráně od modré čáry kryl populárním semaforem. Ve vlastním oslabení nebezpečně ohrožoval branku Děčína Jiří Petrus. Obě jeho střely však kryl hostující brankář. V těchto minutách měli Litoměřičtí jasnou převahu a hosty nepouštěli z jejich pásma. I ve druhé polovině prostřední dvacetiminutovky se hraje pouze na jednu branku a to na branku Děčína. Jedna z posledních větších šancí byla Milana Budi, který pálil nebezpečně z otočky. Litoměřicím napomáhal výrazně také vysoký počet přesilových her. V jedné z posledních přesilovek v této třetině se ocitl před brankou sám Jan Kloz, ale trefil pouze tyč. Do třetí třetiny si opět Litoměřice přenáší další zkrácenou početní převahu.

Úvodní minuty třetí části byly ve znamení hry většinou ve středním pásmu, jen s občasnými šancemi před oběma brankami. První vážnější situace v této třetině však vyústila ve vstřelenou branku. Únik dvojce Kloz - Procházka zakončil po rychlé kombinaci prvně jmenovaný přesnou střelou pod horní tyč a zvýšil na 2:1. Od tohoto momentu hra opět nabrala na obrátkách a Litoměřičtí opět zasypávali brankáře hostů mnoha nebezpečnými střelami. Přibývaly i další brankové příležitosti, do kterých se v této třetině dostávali pouze hráči domácího mužstva, které kontrolovalo průběh hry. Do samostatného úniku se několikrát dostal také Daniel Tvrzník, kterého vždy těsně před brankou zastavili hostující obránci. Únik z 55. minuty však již Děčín neubránil. Po levé straně ujížděl Jiří Svoboda a tvrdou ranou zvýšil na 3:1. V posledních minutách již hráli domácí uvolněně v předtuše vítězství. Během závěrečné minuty sice měli Děčínští malou šanci na snížení, ale domácí s přehledem dovedli utkání do vítězného konce.