Zápasové menu

Litoměřice v dalším kole druhé hokejové ligy zavítaly na led hokejistu z Klatov. Do utkání vstoupily dobře a po několika minutách se ujaly vedení. Soupeř se ale nedal a třemi góly zápas obrátil ve svůj prospěch. Stadionu se ještě podařilo zápas zdramatizovat, když snížili stav utkání na 2:3, ale následné odvolání brankaře už vyrovnání nepřineslo. V utkání, které nabídlo mnoho osobních soubojů, si diváci přišli na své

10. kolo

3:2

1:1,2:0,0:1

HC Klatovy - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 18. Hobl (TS), 26. Kořínek (Hauer), 39. Klaus (Mainer) - 11.Svoboda, 59. Hudec(Hanzl. Rozhodčí: Němec - Novák, Vavruška . Vyloučení: 10:10 . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0. Diváci:500 . Střely na branku: 32:19 .

HC Klatovy: Jež, (Tvrdík) - Kepl, Hauer, Polák, Mainer, Kreuzman, Setikovský, Holý, Klaus, Kuželík, Hobl, Hochmann, Holub, Dorňák, Geltner, Zeman, Kořínek

HC Stadion Litoměřice: Volke, (Šembera) - Vejvoda, Kaltenböck, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Musílek, Bauer, Hanzl, Svoboda, Patzenhauer, Procházka, Horejsek, Tvrzník, Petrus, Veverka, Buďa, Myšík, Hudec, Zámečník.

Litoměřičtí nezačali utkání špatně a dostali se hned do několika příležitosti, ovšem domácí se stále tlačili dopředu a snažili se soupeře přehrát. V 10. minutě vyzkoušel Volkeho Setikovský, ale jeho pokus skončil v lapačce gólmana. Poté domácí chybovali na útočné modré, do brejku se dostal Jiří Svoboda a blafákem překonal domácího Ježe. V následující přesilovce byli domácí neúspěšní a brankář Jež musel několikrát zasahovat proti nebezpečným výpadům Litoměřic. V 16. minutě se dostal do šance Polák, ale jeho průnik zlikvidoval výborným zákrokem Volke. O minutu později Myšík zahákoval Holého v jasné šanci a výsledkem bylo nařízené trestné střílení. Jaroslav Hobl, i když s potížemi překonal Volkeho a srovnal stav utkání na 1:1. Následnou přesilovku Stadionu soupeř ubránil.

V úvodu druhé třetiny v se do první šance dostal Polák ale jeho přihrávku mezi kruhy nezužitkoval střílející Kořínek. V 24. minutě po hezké kombinaci Kepl, Setikovský, Hobl blafák posledně jmenovaného Volke opět s přehledem vychytal. Tlak Klatov byl korunován akcí Jakuba Kořínka, který se uvolnil ve středním pásmu a od modré čáry tvrdou střelou propálil Volkeho. Pak se na ledě začalo, přiostřoval a hlavní rozhodčí udělil několik vyšších trestů na obě strany. Vyvrcholením byla vzájemná potyčka Kepla s Musílkem. V 38. minutě hrály Klatovy přesilovku 5na3, která přinesla ovoce v podobě gólu do sítě soupeře. Petr Mainer nabil Martinu Klausovi a ten se v těchto situacích nemýlí. Švihem pod víko dostal domácí tým do vedení.

V úvodu třetí části se hrálo více ve středním pásmu. Domácí Jež zachraňoval v 48. minutě a na druhé straně pokus Kepla zlikvidoval Volke. V 58. minutě po potyčce Kepla a Kalteböcka si litoměřičtí vzali oddechový čas a po pěti vteřinách skórovali. Hanzl vyhrál buly a Josef Hudec nádhernou střelou propálil od modré vše co mu stálo v cestě. Následně hosté odvolali Volkeho z brány a vhazovalo se v obraném pásmu Klatov. Díky třem vyhraným buly Setikovského domácí nápor ubránili a zapsali si do tabulky další tři cenné body za vítězství.