Zápasové menu

Mužstvo Litoměřic po třech domácích utkáních zavítalo na led soupeře. Po utkání s Nymburkem však bohužel pro Litoměřické neputují na jejich konto žádné body. Na hřišti Středočechů se sice opět prosadilo produktivní duo Buďa-Procházka, ale k vítězství tým nedovedli ani tito dva hráči. Po prohře 2:4 se tak Stadion propadá na 16. příčku.

6. kolo

4:2

1:0, 0:0, 3:2

HC Nymburk - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky:14. Zelenka (Škaloud, Mrňa), 42. Zelenka TS, 47. Iterský (Martinec), 60. Zelenka (Mrňa) – 49. Buďa (Procházka), 56. Buďa (Procházka) . Rozhodčí:Pražák – Komárek, Nepomucký . Vyloučení:4:6 . Využití:1:0 . V oslabení:0:0 . Diváci:300 . Střely na branku: .

HC Nymburk: Jágr – Kaulfus, Dvořák, Haschka, Nedvěd, Iterský, Topič, Vlach – Vondrlík, Nýč, Kadeřábek – Mrňa, Škaloud, Zelenka – Krätzer, Turinský, Fišer – Martinec, Dulovec

Počáteční nápor Nymburka zbrzdila dvě oslabení a když po samostatné akci neuspěl ani Turinský, dočkali se diváci gólu až ve 14. min., kdy se v přesilovce trefil přesně Zelenka. Hosté mohli po té vyrovnat při sólu Budi, ten ovšem na Jágra nevyzrál. V prostřední dvacetiminutovce upadla hra do podprůměru. Domácí nedokázali na hosty nic vymyslet a hosté ostřelovali Jágra jen z dálky. Až v poslední části hry se zase začal hrát hokej. Nymburk vstoupil do poslední třetiny v pozměněné sestavě a výkon domácích to hodně oživilo. Hned na začátku ujel Zelenka a Kaltenböck jej zastavil jen za cenu faulu, po kterém sudí nařídil trestné střílení. Sám postižený Zelenka se z něj nemýlil - 2:0. Zvýšená aktivita domácích přinesla vzápětí další gól ve Volkeho síti, když Martinec v ponechané výhodě ideálně našel Iterského, který potřetí rozvlnil síťku za zády hostujícího gólmana. Hosté se ovšem nevzdali a aktivní Buďa dvěma góly vykřesal pro hosty naději. Ti se přesně minutu před koncem odhodlali k power play, v níž však inkasovali počtvrté. Mrňa sám mohl střílet do prázdné branky, ale puk přihrál Zelenkovi a ten dokončil hattrick.