Zápasové menu

Litoměřičtí sice vstoupili do utkání o něco aktivněji než soupeř, avšak dosáhli v první třetině pouze jedné branky, zatímco hosté z Mělníka skórovali hned čtyřikrát. I v dalším průběhu zápasu se navzdory tlaku, který se stupňoval na obou stranách ,drželi hosté náskok. S přibývajícími minutami se stále navyšoval počet trestných minut na obou stranách. Zvláště však Litoměřice nedokázaly zakončovat přesilové hry gólově. Výkon domácích se sice stále zlepšoval, ale zdálo se, že štěstí se dnes usadilo na hole Mělníka. V závěru Litoměřičtí snížili zásluhou Buďi, pro kterého to byl druhý dnešní zásah a zanedlouho poté vyrovnali brankou Josefa Hudce na 4:4. V prodloužení rozhodl po nešťastném pokusu Volkeho o vypíchnutí puku Ambroz. Skončila tak domácí neporazitelnost Litoměřic.

5. kolo

4:5pr

1:4, 1:0, 2:0 - 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Junior Mělník

Branky a nahrávky:15. Buďa (Kolbaba), 26. Myšík (Kaltenböck, Buďa), 56. Buďa (Procházka, Hillmich), 59. Hudec (Buďa) - 14. Kalivoda (Buriánek), 16. Ambroz (Boháček, Kala Martin) , 19. David (Příhoda, Vach), 19. Kalivoda, 65. Ambroz (Jakeš) Rozhodčí: Florián - Gerát, Sentenský . Vyloučení: 4:8, navíc Volke(LTM) 10 minut osobní trest . Využití: 1:1 . V oslabení 0:0 . Diváci: 524 . Střely na branku: 41:34 .

HC Stadion Litoměřice: Volke - Kaltenböck, Macaj, Jakl, Hilmich, Kolbaba, Musílek - Bauer, Svoboda, Patzenhauer, Svoboda, Procházka, Pánek, Horejsek, Petrus, Veverka, Buďa, Myšík, Hudec, Zámečník

HC Junior Mělník: Vokurka - Boháček, Krejčí, Kala, Kašák, Drbohlav, Klaban - Kala, Kalivoda, Buriánek, David, Příhoda, Nosek, Jakeš, Ambroz, Vach, Freisler, Bříška

Utkání začalo v opatrném duchu. Ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. K ohrožení obou brankářů docházelo sporadicky,a když už se hráči odhodlali ke střele, tak pouze z uctivé vzdálenosti. Alespoň náznak tlaku si vytvořili hráči domácích až při přesilové hře v osmé minutě. Střelecké pokusy vysílali na brankáře Mělníka pouze od modré čáry a vytoužený efekt nepřinesly. V polovině úvodní části stupňovali Litoměřičtí svůj tlak, a to díky dalším početním výhodám. Nepodařilo se však vytěžit žádnou branku a tak Mělník již v plném počtu trestal. Po ztrátě kotouče ve středním pásmu promněnil David Kalivoda nabídnutou šanci a poslal svůj tým do vedení. To však nezabrzdilo aktivní hru domácích. Po rychlé kombinaci v útočném pásmu prostřelil brankáře Mělníka Vokurku podél levé tyče Buďa. Obě mužstva i nadále pokračovala v divácky atraktivní hře a brzy přišel i další gól a tentokrát v přesilové hře. Na 2:1 z pohledu Mělníka zvýšil Ambroz. V 19. minutě přišel další trest za chvilkové polevení v koncentraci domácích a Mělník zaznamenal hned dva zásahy, když vsítili své branky David a podruhé v utkání Kalivoda. Třetinu ukončili hosté v souvislém tlaku.

Hned v úvodu druhé dvacetiminutovky likvidoval Volke stoprocentní šanci Mělníka. Ve třetí minutě dostal Stadion možnost vymanit se z tlaku při vyloučení Drbohlava. Již při plném počtu obou celků ujeli domácí a po sekání hostujícího obránce dostal Patzenhauer možnost skórovat ze samostatného nájezdu. Ovšem neproměnil poté, co mu puk z hokejky utekl. Samostatný nájezd však byl za krátkou chvíli k vidění i na druhé straně. Kala proti Volkemu také neuspěl. Po pár minutách, kdy byly k vidění „dovednostní soutěže" od obou celků se po delší době prosadili gólově také domácí zásluhou Myšíka. Litoměřičtí se na pár minut dostali do krátkého tlaku a přidali také více střeleckých pokusů. Z dobrého pohybu hráčů Litoměřic vyústilo v zápětí několik vyloučení Mělníka, kdy se následně domácí dostali do přesilové hry pěti proti třem. Stadion však opět nebyl z početní výhody produktivní a Mělník se ubránil. Utkání se vyostřovalo. Objevila se i šarvátka před Vokurkou a přibývalo vyloučených. Domácí ve zbytku třetiny přidali pouze několik střel z delší vzálenosti a více brankáře Mělníka neohrozili.

Na počátku třetí části se domácí často usazovali v útočném pásmu. Zdařilé kombinace většinou zhatily nepřesné přihrávky obránců, po kterých museli Litoměřičtí opět zakládat nové ataky. Hráči Litoměřic se stále snaží alespoň snížit vedení hostů, avšak štěstí dnes není na jejich straně. Domácí zvyšovali aktivitu a také počet střeleckých pokusů. V této fázi hry byli lepší. Útočnou snahu Litoměřic hatil brankář Vokurka. Při ojedinělých výpadech Mělníka ukazuje svou koncentraci v brance Litoměřic Volke. Nabídnutou početní výhodu na čtyři minuty využili Litoměřičtí a Buďa po přihrávce z prostoru za brankou střílí gól na 3:4. Po téměř shodné situaci v předposlední minutě vyrovnal Patzenhauer a poslal utkání do prodloužení.

V prodloužení byl opět aktivní Stadion v čele s mužem utkání Milanem Buďou. Ten ohrozil již na počátku nastavení brankáře Mělníka tvrdou ranou z prostoru mezi kruhy. Bohužel, po následném nepovedeném pokusu o vypíchnutí puku Martinem Volkem, rozhodují utkání ve svůj prospěch hráči Mělníka.

Ohlasy k utkání

Ohlasy Daniela Tvrzníka: „No, tak dnes to bylo bohužel s prohrou, ale já si myslím, že jsme byli dvě třetiny lepší. Bohužel, po špatném začátku v první třetině nám chyběl důraz a nasazení a dostali jsme strašně laciné góly. Ty góly jsme vlastně věnovali Mělníku my, ale jsem rád, že jsme se od druhé třetiny vrátili do zápasu a že jsme z toho ještě zápas udělali a když jsme vyrovnali, tak jsme chtěli ještě víc, ale bohužel."