Zápasové menu

Hráči Litoměřic potvrdili svůj dobrý výkon z předcházejícího utkání s Kláštercem a připsali si další důležité body do tabulky. V utkání s Kolínem měli po většinu zápasu herní a na rozdíl od minulého duelu i střeleckou převahu. Jejich výkony občas srážela jen mnohá vyloučení, kdy v následných oslabeních nabízeli Kolínským možnosti ke snížení stavu. V utkání se nejvýrazněji prosadil letošní střelec Litoměřic Petr Procházka, který zaznamenal hattrick a asistenci. Prosadili se i další hráči mužstva a tak po výborném kolektivním výkonu porazili tým Kolína 6:3.

4. kolo

6:3

2:1, 3:1, 1:1

HC Stadion Litoměřice - SC MARIMEX Kolín

Branky a nahrávky: 9. Pánek (Procházka, Jakl), 13. Procházka (Myšík, Pánek), 28. Bauer (Patzenhauer, Svoboda Jiří), 28. Procházka (Myšík, Kaltenböck), 38. Svoboda Jiří (Bauer, Patzenhauer), 59. Procházka (Buďa) - 6. Malý (Kubišta), 25. Hloušek (Malý, Pomichálek), 48. Kubišta (Pomichálek) . Rozhodčí: Dundr - Ruchař, Vlasjuk . Vyloučení: 10:10 . Využití: 3:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 320. Střely na branku: 33:18 .

HC Stadion Litoměřice: Volke - Kaltenböck, Hillmich, Jakl, Vejvoda, Macaj, Kolbaba, Tvrzník - Buďa, Hudec, Myšík, Bauer, Horejsek, Zámečník, Pánek, Procházka, Svoboda Dalibor, Svoboda Jiří, Veverka, Patzenhauer, Petrus

SC MARIMEX Kolín: Kalousek - Nedbal, Voříšek, Pýcha, Morkes, Procházka, Löffelmann - Kubišta, Hutla, Pospíšil, Pomichálek, Skokan, Hloušek, Kubát, Mejzr, Kalousek, Malý

Úvodní minuty utkání nepřinesly příliš atraktivní hokej. Hra byla ve znamení nepřesností a častých přerušení. Gólový účet zápasu otevřel hráč Kolína Malý po přihrávce Kubišty. Litoměřičtí se z úderu hostů rychle vzpamatovali a v deváté minutě využívá přesilovou hru Pánek po nahrávkách Procházky a Jakla. Rychlý protiútok v minutě třinácté zakončil Procházka po kombinaci s Myšíkem a Pánkem a tím otočil vývoj utkáni.

Převahu Litoměřic přibrzdilo na začátku druhé dvacetiminutovky vyloučení, které potrestal Hloušek za asistence Malého. O chvíli později následovalo také první vyloučení Kolína ve druhé části. Tuto nabídnutou příležitost zanedlouho využil Bauer, kterému přihrál Patzenhauer. Tímto gólem Stadion však pouze zahájil své brankové hody, jichž se zúčastnil Procházka, který skóroval již podruhé a Jiří Svoboda. V závěru třetiny se ještě Litoměřičtí ubránili přesilové hře Kolína, jehož hráči nic významného v početní převaze neuskutečnili.

Třetí část dnešního utkání přinesla řadu vyloučení, kdy se nakonec hrálo většinou 4 na 4. V těchto minutách hrozili výhradně hráči Litoměřic, kteří vyráželi do rychlých protiútoků a zaměstnávali brankáře Kalouska. Martin Volke v domácí brance kryl pokusy Kolína s jistotou. V osmé minutě se po delší době gólově připomněli také Kozli, když se prosadil Jan Kubišta. Následující minuty se nesly v rychlém tempu a znamenaly také další vyloučené hráče na straně domácích. Martinu Volkemu přibývalo s postupem času stále více práce, avšak pokusům Kolínských čelil velmi jistě a držel hosty stále v dvoubrankovém odstupu. Při hře v plném počtu však měli navrch domácí hráči, kterým příliš nesvědčila jejich přibývající oslabení. Nedokázali se jich však ani v dalším průběhu utkání vyvarovat. Kolínská obrana byla v posledních minutách oslabena, což bylo způsobeno snahou jejich hráčů více útočit a tím se otevírala místa pro protiútoky Litoměřic, kterých přišlo v závěru hned několik. Při snaze Kolínských alespoň snížit v závěru odvolali brankáře, což však vytoužený efekt nepřineslo. Do prázdné branky skóroval Procházka, který tak zkompletoval svůj letošní premiérový hattrick a je nejvýznamnější letní posilou.

Ohlasy k utkání

Ohlasy Daniela Tvrzníka: „Konečně jsme taky udělali tři body. Sice jsme měli pomalejší nástup, dostali jsme hloupýho góla na jedna nula, ale potom jsme zbytek první třetiny odehráli dobře. Kolín měl za první třetinu vlastně jen čtyři střely. Na začátku druhý třetiny jsme zase trochu polevili, ale naštěstí jsme dali góly, odskočili jsme na pět dva. Bohužel ve třetí třetině jsme mohli proměnit spoustu příležitostí a odskočit na klidnej rozdíl, takže to bylo potom trochu trápení, ale můžu klukům poděkovat. Bylo to vybojovaný a když budem takhle hrát většinu domácích zápasů, tak to bude dobrý”, řekl Daniel Tvrzník.