Zápasové menu

Hokejisté litoměřického Stadionu ve 2. kole druhé hokejové ligy zavítali na led HC ZVVZ Milevsko. Litoměřičtí byli do poloviny zápasů lepším týmem a zaslouženě vedli již o tři branky. Poté vstřelili oba soupeři po jedné brance, aby v poslední části domácí rozpoutali brankový uragán, jehož výsledek byly další tři trefy v síti brankáře Volkeho. Ta poslední z hole Roberta Procházky padla až v čase 59:54, což může hosty hodně mrzet.

2. kolo

5:4

0:2, 2:2, 3:0

HC ZVVZ Milevsko - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 35. Suchánek (Kořánek, Krejčí), 40. Müller (Suchánek,. Štych), 47. Žlůva (Kořánek, Krejčí), 50. Müller (Schmied, Novotný), 60. R. Procházka (Suchánek) - 5. P. Procházka (Hilmich), 11. Bauer (Pánek, Tvrzník), 24. Hudec (Zámečník, Tvrzník), 37. P. Procházka (Buďa). Rozhodčí: Poskočil - Šperl, Vavruška. Vyloučení: 12:11. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 29:19.

HC ZVVZ Milevsko: Anderle – Chaloupka, Schmied, Štych, O.Procházka, Žlůva, R.Procházka, Matouš - Šulčík, Šperger, Hamerle, Novotný, Suchánek, Fořt, Krejčí, Štefan, Kořánek, Urbanec, Müller, Kálal

HC Stadion Litoměřice: Volke – Vejvoda, Kaltenböck, Kolbaba, Jakl, Šindela, Hillmich - Tvrzník Buďa, Hudec, Zámečník, Patzenhauer, Bauer, Horejsek, Pánek, Myšík, P.Procházka, Veverka, D.Svoboda, J.Svoboda

Do zápasu druhého kola základní části druholigové soutěže nastoupili Litoměřičtí bez svého nejzkušenějšího hráče Antonína Hanzla, ale s odhodláním odčinit prohru z úvodního kola z Písku. V jihočeském Milevsku se začalo pěkně od podlahy a v 5. minutě zápasu již hostující Stadion vedl. Přesilovou hru po nahrávce Tomáše Hillmicha využil Petr Procházka - 0:1. Litoměřice byly i nadále aktivnějším týmem a odměnou jim za to byl druhý gól v síti domácího brankáře Andreleho. Kombinaci Pánka a Tvrzníka zhodnotil David Bauer ve druhou trefu v zápase - 0:2.

Začátek druhé části zápasu začal podobně jako u té první. Nabídnutou přesilovou hru dokázal využít ve 24. minutě druhý nejzkušenější hráč hostí, dvaačtyřicetiletý Josef Hudec - 0:3. Litoměřický hrající trenér Daniel Tvrzník si u této trefy připsal druhou asistenci v zápase. Ve 35. minutě se přeci jen prosadili i domácí Vzduchotechnici. Přesilovou hru využila nová milevská akvizice z nedalekého Písku zkušený Milan Kořánek - 1:3. O dvě minuty později vedl Stadion opět o tři branky. Další početní výhodu přetavil ve čtvrtý gól Petr Procházka - 1:4. Podíl na této brance si připsal někdejší prvoligový hráč Ústí a Kadaně ostřílený Milan Buďa. Když už se hosté viděli v šatně, ztrestal jejich chvilkovou nepozornost nekrytý Jiří Müller a těsně před druhou přestávkou snížil na 2:4.

Do třetí části naordinoval milevský trenér Rudolf Suchánek st. svým svřencům ofenzivní hokej a ti jeho přání vyslechli. Ve 47. minutě se od modré čáry prosadil urostlý obránce Ondřej Žlůva a zdramatizoval zbytek zápasu - 3:4. Od tohoto zásahu uběhly tři minuty a probuzené Milevsko vyrovnalo! O branku v síti Martina Volkeho se podruhé v zápase postaral Jiří Müller - 4:4. Domácí ZVVZ hnáni svými fanoušky byli najednou pány ledu a na užším kluzišti převzali otěže zápasu. O útočném snažení domácího celku svědčí o poměr střel na branku (29:19). Když už se zdálo, že zápas spěje do prodloužení, natáhl na modré ke své velmi obávané střele Robert Procházka a v čase 59:54 k obrovské domácí radosti strhl vedení na stranu Milevska - 5:4. Procházka tak opět zanechal vzkaz všem druholigovým gólmanům, pro které jsou jeho střely noční můrou.

Ani ve druhém představení v sezóně se tak Litoměřice bodů nedočkaly, i když v Milevsku k nim měly o hodně blíže.