4. 5. 2021 | Martina Kramerová, Vít Trubička

Stadion zná další jméno pro příští sezonu! Pojistil si služby produktivního forvarda!

Fanoušci se mohou i v příští sezoně těšit na ofenzivní kousky útočníka Martina Procházky. Ten s klubem prodloužil smlouvu a bude pod Radobýlem pokračovat i v soutěžním ročníku 2021/2022.

Forvard s třiadvacítkou na zádech patřil i navzdory zranění, jež ho dvakrát vyřadilo ze hry, mezi bodově nejlepší hráče týmu. Ve 42 duelech zaznamenal 23 gólů a 26 asistencí.

Sezona 2021/2022 pro něj bude v hokejové kariéře šestá v Litoměřicích. Za Stadion prozatím celkově naskočil do 139 utkání, ve kterých zaznamenal 104 kanadských bodů.

Před sebou máš už šestou sezonu v litoměřickém dresu. Jak se na ni těšíš?

Na novou sezonu se hodně těším, hokej už mi zase chybí. Ani jsem nevěděl, že v Litoměřicích zahájím už šestý ročník. Je to hrozné, jak to letí. (smích - pozn. redakce)

Co tě motivovalo k tomu, že ses rozhodl zůstat ve Stadionu i v příští sezoně?

Zejména asi to, že to tady znám a jsem tu spokojený. Hraje se tu dobrý útočný hokej s fungujícím systémem, který hráče baví a musí bavit i diváky. K tomu jsem navíc dostával na ledě velký prostor. Chci zažít s Litoměřicemi úspěchy na ledě i pomáhat projektovým hráčům, pro které je zdejší angažmá většinou první zkušeností s dospělým hokejem.

Vytvořil sis ke klubu bližší vztah? Přece jen jsi už za Litoměřice odehrál takřka sto padesát utkání.

Samozřejmě. A to nejen proto, že jsem toho v Litoměřicích dost odehrál. Ale také proto, že pocházím z nedaleké Roudnice nad Labem, kde jsem vyrůstal a žijí tam moji rodiče. Mám v Litoměřicích i bývalé spolužáky a kamarády, takže to tu beru jako domácí půdu.

Jak probíhala z tvého pohledu samotná jednání o setrvání?

Probíhalo to v pohodě. Už jsme se nějak domlouvali během minulé sezony. Řešila se už pak jen nová smlouva, kterou jsem posléze podepsal.

Řešil jsi i nějaké jiné nabídky? Třeba i z extraligy?

Ano, nějaké jiné nabídky byly. Můj agent řešil i nějaké extraligové angažmá, ale to nějak nedopadlo. První ligu jsme ale tolik neřešili, protože jsem chtěl dál pokračovat v Litoměřicích.

Vnímal jsi v minulém ročníku nějaké odlišnosti v klubu oproti tvému předchozímu působení?

Ano, jednoznačně jsem je vnímal. Tou hlavní změnou je projekt a výchova mladých hráčů, která je za mě super. K tomu se vážou další věci, které tady v Litoměřicích jsou. Je tu nová šatna, zázemí pro hráče, regenerace, tréninky a celkové se starání o hráče je na profesionální úrovni. Bylo příjemné vidět, jak se Litoměřice hodně posunuly dopředu.

Jak se aktuálně ve volnu připravuješ?

Zatím jsem si užíval volno, odpočíval jsem a dával si dohromady tělo po sezoně. Chodil jsem zejména na procházky se psem. To ale teď skončí a už bych se chtěl začít pomalu fyzicky připravovat.

Měl jsi nebo máš ještě v plánu nějakou dovolenou?

Na žádné dovolené jsem zatím nebyl. Určitě bychom ale chtěli jet s přítelkyní, pokud to situace ohledně cestování dovolí a bude nějaké menší volno v červenci po letní přípravě, do Rakouska do hor na turistiku.