1. 5. 2021 | Martina Kramerová

Stadion vítá první posilu! V kališnickém dresu si zahraje zkušený útočník

Tak to je paráda. Pod Radobýlem bude v příští sezoně působit velezkušený forvard a trojnásobný medailista z extraligy Jaroslav Kracík. Osmatřicetiletý hokejista přichází pod Radobýl z Plzně, kde strávil většinu kariéry. Zahrál si ale i za Litvínov nebo Mladou Boleslav.

Klub hlásí po otevření přestupového okna první příchod. V Litoměřicích podepsal smlouvu matador Jaroslav Kracík. Ten patří mezi nejostřílenější hokejisty extraligy. Je majitelem tří bronzových medailí s Plzní ze sezon 2015/2016, 2017/2018 a 2018/2018. V nejvyšší české soutěži odehrál celkem 683 zápasů s bilancí 97 branek a 254 nahrávek. Ve 14 utkáních se objevil i v 1. lize.

V příští sezoně budete působit v Litoměřicích. Proč jste se rozhodl právě pro Stadion? A jak probíhala jednání?

Jednání chvíli trvala. Po konci v Plzni jsem přemýšlel, jestli ještě budu pokračovat s hokejem. Ale ozvaly se Litoměřice a nakonec jsem se domluvili.

Mluvil jste už s trenéry o své roli v týmu? A čím si myslíte, že můžete být nejvíc platný?

To byl určitě základ. Bavil jsem se s nimi, co by po mně chtěli a shodli jsme se na tom, že to zkusíme.

Pod Radobýlem funguje už několik let projekt Dukla. Jak ho vnímáte? A těšíte se na pomoc s výchovou mladých hráčů?

Podobně už jsem fungoval v Plzni, kde hrálo taky hodně mladých hráčů. Jsem rád, když jim můžu pomoct nebo si ode mě něco vezmou. A projekt určitě vnímám dobře.

Takřka celou kariéru jste strávil v Plzni, teď se stěhujete přes kus republiky. Znáte někoho z kabiny, nebo se vrháte do zcela neznámého prostředí?

Tenhle faktor hrál hodně důležitou roli. V Litoměřicích je hodně lidí z Plzně a hodně těch kluků znám, takže to bylo taky plus.

Stihl jste si už prohlédnout stadion nebo město? Co říkáte na klub a jeho zázemí?

Musím říct, že zázemí je velmi kvalitní. Dá se říct, že skoro extraligové. A stadion je velmi útulný.

V týmu se potkáte s dalším extraligovým matadorem Janem Výtiskem. Jak se těšíte na vzájemnou spolupráci?

Známe se z extraligových zápasů a na spolupráci se těším. Určitě jsem rád, že tam je ještě někdo starší, než jsem já (smích – pozn. redakce).

V 1. lize jste zatím naskočil jen do 14 zápasů. Sledoval jste Chance ligu alespoň po očku? Co na ni jako na soutěž říkáte?

Těch 14 zápasů jsem odehrál asi před dvaceti lety, takže uvidíme, jaké to bude teď. Sledoval jsem výsledky, ale že bych koukal na nějaké zápasy, to ne. Takže uvidím, jak se soutěž za ty roky změnila.

Momentálně si ještě užívate zaslouženou posezonní dovolenou. Snažíte se trochu trénovat a udržovat se, nebo spíš relaxujete?

Potom, co jsme skončili, jsem si dal asi měsíc volno. Teď už nějakých čtrnáct dní trénuju a těším se na start přípravy. Uvidíme, jaké to bude.