14. 4. 2021 | Martina Kramerová

Nejlepší momenty sezony (1): Cenný skalp Kladna, vítězná šňůra i čtvrtfinálový vzdor

Stadion odehrál v Chance lize další velmi povedenou sezonu, která vyvrcholila čtvrtfinálovou bitvou s Jihlavou. Kališníci v ní nedali velkému favoritovi nic zadarmo a vzdorovali mu až do sedmého zápasu. Rozhodující porážkou pro ně však soutěžní ročník skončil. V průběhu celé sezony ale Litoměřičtí předváděli výborné výkony a mnohokrát potěšili věrné fanoušky vítězstvím. Které okamžiky byly ty nej? V prvním ze dvou dílů si připomeňte ty nejlepší zápasy.

Povedený start sezony. Stadion těsně přehrál Třebíč

Po pětizápasové šňůře výher z přípravy naskočili kališníci do sezony 2020/2021 plni očekávání, do duelu proti Třebíči ale vstoupili špatnou nohou. Už od 4. minuty totiž prohrávali po brance Szathmáryho 1:0. Stadion ale nesložil zbraně a v rozmezí 11. a 14. minuty zcela otočil skóre na 3:1. Horácká Slavia dokázala do konce základní hrací doby ještě srovnat. Poslední slovo však měli Litoměřičtí, kteří po trefě Patrika Miškáře z 62. minuty urvali triumf v prodloužení. Start se tak Stadionu povedl velmi dobře.

Cenný skalp Kladna! Kališníci ve velké bitvě obrali Rytíře

Litoměřičtí v rámci 5. kola a po prohře v Ústí přivítali v Kalich Areně Kladno a na ledě se děly věci. Oba týmy se celý zápas praly o vítězství a vzájemná bitva skončila až v prodloužení. Skóre sice otevřel Matěj Beran, Rytíři ale odpověděli vzápětí, když srovnal Plekanec. Po Kubíkově trefě ze 40. minuty se navíc dostali do vedení. Kladenské nadšení ale zkrotil Kubíček, jenž ve 43. minutě dorovnal stav. Po pětiminutového nastavení se mohla radovat zhruba tisícovka domácích příznivců. O výhře Litoměřic totiž rozhodl v 65. minutě Patrik Miškář.

Stadion utnul sérii proher! Vyšlápl si na favorita z Poruby

V závěru listopadu na tom byli kališníci z pohledu výher špatně. Měli za sebou sérii čtyř porážek a navíc vyrazili do Poruby, která byla tehdejším lídrem tabulky a velkým favoritem. Torax ale Litoměřičtí dokázali dokonale překvapit. Nasázeli soupeři pět branek a dokráčeli si pro vítězství. Gólově se na triumfu 5:2 podíleli Patrik Miškář, Patrik Marcel, Josef Jícha a Matěj Beran. Ten vystřelil dokonce dvě branky.

Vítězná série z ledna a února nasměrovala Litoměřice do play-off

Kališníci sice předváděli dobré výkony v průběhu celého podzimu i v zimě, do skutečné fazony se dostali ale až v závěru ledna. Jedenáctizápasovou šňůru výher narušila pouze Jihlava. Jinak už Stadion až do konce základní části neprohrál. Série úspěchů odstartovala v domácím zápase proti Kadani, kterou Litoměřičtí rozstříleli výsledkem 7:1. Blýskl se především osmnáctiletý Lukáš Stehlík, jenž jako vsítil hattrick jako nejmladší hráč v Chance lize. Po dvou brankách pak přidali Matěj Beran a Martin Procházka.

Zapomenout na Jihlavu! Stadion si spravil chuť proti Slavii

Litoměřice po šestizápasové sérii triumfů z konce ledna a začátku února klopýtly. Úctyhodnou šňůru přetrhla Jihlava, která Stadion na domácím ledě rozdrtila 6:0. Svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka se však z vysoké prohry rychle oklepali a v zápase se Slavií znovu najeli na vítěznou vlnu. Sešívané porazili na jejich ledové ploše v Edenu 4:2 a odstartovali tím parádní závěr základní části, kdy až do posledního kola ani jednou nepoznali hořkou příchuť porážky.

Vítězná tečka za základní částí. Tu obstaralo derby s Ústím

Na závěr základní části kališníci přivítali Ústí a chtěli se vítězně naladit na play-off. A to se také povedlo. I když se v severočeském derby se Slovanem hodně nadřeli a vyhráli až po nájezdech. Soupeř si totiž dvakrát vypracoval dvoubrankový náskok a Stadion musel dotahovat. Po gólech Procházky, T. Svobody a M. Berana ale na ukazateli skóre svítil po základní části výsledek 3:3. Prodloužení branku nepřineslo, a tak hádanku o vítězi rozklíčovaly nájezdy. V nich vystřelil Stadionu triumf Matěj Beran. Mužstvo kapitána Výtiska tak skončilo v základní části na 7. příčce a skvěle se naladilo na předkolo play-off proti Sokolovu.

Demolice Sokolova a postup do čtvrtfinále

Předkolo play-off proti Baníku bylo hodně dramatické. Sokolovští sice obrali Stadion o jedno vítězství doma, pak ale Stadion zabral a dvakrát za sebou zvítězil, a to 4:0 a 7:5. Ve čtvrtém zápase série v Sokolově už Litoměřičtí mohl slavit postup, triumf jim však utekl v prodloužení a oslavy se musely odložit. Rozhodující pátý duel se odehrál v Kalich Areně a kališníci v něm Sokolov doslova zničili, když Baníku nasázeli pět branek. Mohli se tak radovat z vytouženého čtvrtfinále.

Bitva se vším všudy! Čtvrtfinále s Jihlavou rozhodl až sedmý duel

Do čtvrtfinále s Jihlavou Stadion vstupoval se dvěma vzájemnými prohrami v zádech. Dukla tak byla jasným favoritem, což potvrdila i v prvním duelu, v němž zvítězila 2:1. Kališníci ale hned druhý den stav série vyrovnali, když vyhráli 4:1. A dařilo se jim i v obou domácích bitvách. Jihlavu srazili dvěma triumfy – 6:3 a 5:2. Díky třem vítězstvím v řadě si vypracovali mečbol. Ten ale svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka neproměnili ani na ledě Jihlavy (2:4), ani doma. V šestém zápase v Kalich Areně byli Litoměřičtí dokonce necelé dvě minuty od výhry, Jihlava ale zásluhou Harkabuse vyrovnala a duel dospěl do prodloužení. V něm se radovala Jihlava a o postupu musel rozhodnout poslední sedmý zápas. V něm Stadionu došly síly a na Jihlavu už nestačil. Přesto fanouškům připravil skvělé okamžiky a sezona pro něj byla úspěšná.