7. 4. 2021 | Filip Hulín

Play-off pohledem statistik: Jak si vedli projektoví hráči?

Stadionu skončila sezona ve čtvrtfinále, když nedokázal využít tři mečboly na ukončení série s Jihlavou. V Litoměřicích probíhal stejně jako v předchozích letech projekt Dukla, díky čemuž se v kádru objevovali mladí nadějní hráči a reprezentanti mládežnických kategorií. Nejproduktivnějším hráčem byl Lukáš Stehlík, který ve vyřazovací části vstřelil tři góly a přidal čtyři asistence. Jak si mladí hráči vedli z pohledu dalších statistik?

Nejproduktivnějším hráčem projektu Dukla byl v play-of Lukáš Stehlík, který nasázel tři góly a přidal čtyři asistence. Během šesti utkání v dresu Stadionu získal šest bodů Matěj Toman, jenž dal dvě branky a získal stejný počet nahrávek. Čtyři body ještě zaznamenali Tomáš Urban, Jakub Konečný a Vladimír Kremláček.

Nejvíce času na ledě trávil Matěj Toman, ten odehrál během jeho šesti zápasů průměrně téměř osmnáct minut. Kolem sedmnácti minut hráli zadáci Ondřej Baláž a Vladimír Kremláček. Čtrnáct minut trávili na ledě Jakub Konečný, Tomáš Urban a Lukáš Stehlík.

Ve statistice plus mínus na tom byl nejlépe Vladimír Kremláček s čtyřmi plusovými body. O bod méně měl Lukáš Stehlík. Na jednom kladném bodě jsou i Dominik Soukup, David Jindra, Jiří Háva, Tomáš Urban a Ondřej Baláž.

Lukáš Stehlík byl se sedmi body nejproduktivnějším hráčem projektu Dukla v play-off.

Nejčastějšími hráči na vhazování byli Tomáš Urban a Matěj Toman. Toman se postavil k osmdesáti šesti vhazováním, z nichž čtyřicet sedm vyhrál. Urbanova úspěšnost na vhazování činila téměř třicet šest procent.

Mezi nejtrestanější hráče v play-off mezi mladými hráči patřili Jiří Háva a Vladimír Kremláček, oba nasbírali šestnáct minut. Dvanáct jich zaznamenal Ondřej Baláž. Naopak nejdisciplinovanějším hráčem byl Jakub Konečný, který během dvanácti střetnutí ani jednou neusedl na trestnou lavici.

Nejvíce zblokovaných střel zaznamenal Vladimír Kremláček, a to celkem devět. O jednu zablokovanou střelu méně má Ondřej Baláž. Na sedmi sražených pokusech soupeře je Lukáš Stehlík.

Nejčastěji střílejícími hráči byli Lukáš Stehlík a Tomáš Urban, když oba vyslali na soupeřovi brankáře dvaadvacet střel. Sedmnáct pokusů si připsal Jakub Konečný. Třináctkrát vystřelil ještě Matěj Toman.

Projektoví hráči si tak v play-off stejně jako v základní části vedli více než dobře.