3. 4. 2021 | Filip Hulín

Play-off pohledem statistik: Skvělé přesilovky i výborná forma Miškáře a Holého

Kališníkům skončila sezona ve čtvrtfinále, když nestačili na Jihlavu a prohráli 4:3 na zápasy. Stadion se mohl v play-off opřít o skvělé přesilové hry. Individuální statistiky ovládla dvojice Patrik Miškář a Jan Holý, kteří zaznamenali sedmnáct bodů. Nejvíce střel zblokoval Patrik Marcel a nejvíce plusových bodů za účast na ledě zaznamenal Jiří Jebavý. Jak si Litoměřičtí vedli z pohledu dalších statistik?

Stadion v letošním ročníku Chance ligy skončil před branami semifinále. V sérii proti jihlavské Dukle sice vedl 3:1, Jihlava ale dokázala vývoj série otočit, zvítězit a ukončit kališníkům sezonu.

Kališníci se v play-off mohli opřít o přesilové hry. Stadion měl k dispozici šedesát dva početních výhod a využil jich patnáct. Procentuální úspěšnost je tedy těsně pod dvaceti pěti procenty. Při hře v oslabení dokázali Litoměřičtí ubránit necelých osmdesát jedna početních nevýhod.

Stadion byl v play-off nejtrestanějším týmem. Během dvanácti utkání nasbíral 191 trestných minut, z toho třicet šest dvouminutových a tři osobní desetiminutové.

Stejně jako v základní části byli kališníci týmem, který nejvíce blokuje soupeřovy střely. Litoměřičtí dokázali zblokovat kolem čtrnácti soupeřových pokusů za utkání.

Nejproduktivnějšími hráči play-off byla dvojice Patrik Miškář a Jan Holý, oba zaznamenali sedmnáct bodů. Miškář vstřelil sedm gólů a desetkrát nahrál. Holý zaznamenal čtyři trefy a třináct asistencí. Holý zároveň zaznamenal prvoligový rekord v bodech dosažených v play-off obráncem. Ve vyřazovacích bojích se dařilo i Lukáši Válkovi, ten se trefil pětkrát a přidal ještě šest nahrávek. Deset bodů získal Martin Procházka, který dal pět branek a připsal si stejný počet asistencí.

Patrik Miškář se stal se sedmnácti body nejproduktivnějším kališníkem v play-off.

V play-off se Stadion mohl opřít o výkony brankářů. Tomáš Král odchytal jedenáct utkání, jeho úspěšnost byla 93,22 % a po celou dobu vyřazovacích bojů svými zákroky držel kališníky nad vodou. Adam Beran odchytal jediný zápas ve kterém pustil jeden gól ze sedmadvaceti střel.

Nejvíc času na ledě trávil Jan Holý, který průměrně zapisoval téměř dvacet čtyři minut. Za ním byla dvojice Patrik Miškář a Martin Procházka, oba hráli každé utkání kolem jednadvaceti minut. Kolem hranice dvaceti minut se nacházeli ještě Jan Výtisk, Lukáš Válek a Patrik Marcel.

Nejpilnějším střelcem byl v play-off Patrik Miškář, který soupeřovy brankáře zasypal padesáti čtyřmi střeleckými pokusy. Šestačtyřicetkrát vystřelil Martin Procházka a o sedm střel méně měl Jan Holý. Hodně střílel také kapitán Jan Výtisk, jenž zaznamenal pětatřicet střeleckých pokusů.

Ve statistice plus mínus na tom byl nejlépe Jiří Jebavý s šesti plusovými body. Pět kladných bodů měl Peter Jánský. O jeden bod méně zaznamenal Vladimír Kremláček. Na samém konci tabulky jsou s jedním záporným bodem Marek Berka a Matěj Toman.

Hráčem, který nejčastěji blokoval soupeřovy pokusy. byl Patrik Marcel, jenž zapsal pětatřicet bloků. Dvacet sedm zblokovaných střel měl na kontě Jan Výtisk. Nad deset se ještě dostala dvojice zadáků Jan Holý a Jiří Jebavý.

Z litoměřických centrů se nejvíce na vhazování dařilo Patriku Miškářovi, který vyhrál padesát šest procent svých vhazování. Na buly to šlo i Matěji Tomanovi, který z osmdesáti šesti vhazování vyhrál čtyřicet sedm. Padesáti procentní úspěšnost měl Lukáš Válek.

Nejtrestanějším hráčem Stadionu byl Patrik Marcel, který nasbíral třicet čtyři trestných minut. Za ním je Matěj Beran, jenž si sice odseděl pouze jeden dvouminutový trest, v prvním utkání proti Sokolovu ale dostal trest do konce utkání.