20. 3. 2021 | Martina Kramerová

Staronová tvář! K týmu se před druhou bitvou v Jihlavě připojí Matěj Toman

Stadion před druhým utkáním čtvrtfinálové série proti Jihlavě doplňuje kádr. Do týmu se vrací českobudějovický Matěj Toman, který v klubu působil na podzim. Jeho Motoru skončila sezona, a tak mladý útočník pomůže Litoměřicím.

V Litoměřicích působil před MS dvacítek v Kanadě a v dresu Stadionu naskočil do deseti zápasů, ve kterých zapsal čtyři kanadské body za dva góly a dvě nahrávky.

Poté, co se neprobojoval do konečné nominace na juniorský světový šampionát, se vrátil do mateřských Českých Budějovic, kde působil až do konce základní části extraligy, v níž Jihočeši obsadili poslední místo a nepostoupili do vyřazovacích bojů.

Za Motor nastoupil do 28 duelů a zaznamenal čtyři branky a osm nahrávek. Teď se vrací do Stadionu, aby pomohl týmu v play-off.

„K takovému kroku jsme sáhli proto, abychom rozšířili kádr pro důležité zápasy. Bohužel už nemůžeme počítat s hráči osmnáctky, kteří se připravují na světový šampionát. Zdravotní problémy navíc stále trápí Martina Kadlece a kvůli startu v Litvínově už nesmí nastoupit ani Přemysl Svoboda. Matěj je mladý talentovaný hráč, který pro nás může být velmi platný," uvedl k Tomanově příchodu sportovní manažer klubu Miroslav Přerost.

„Nečekal jsem to, ale jsem rád, že si můžu prodloužit sezonu a naskočit do play-off. Přizpůsobím se tomu, co po mně budou trenéři vyžadovat, abych byl týmu platný. Doufám, že sérii otočíme, abychom měli sezonu co nejdelší," uvedl sám Toman.