24. 2. 2021 | Martina Kramerová

Urputný zápas! Rozhodla efektivita v zakončení, řekl dvougólový Patrik Miškář

V posledních zápasech se střelecky odmlčel, gólová forma se však vrátila právě včas. Útočník Patrik Miškář pomohl dvěma trefami sestřelit Slavii a Stadion i díky jeho příspěvku obral Pražany o všechny body. Kališníci si tak spravili chuť po neúspěšném duelu v Jihlavě, navíc zkrotili soupeře, který jim do vzájemné bitvy v tabulce šlapal na paty. „Bylo to hodně urputné utkání. Potřebovali jsme v něm odčinit prohru s Jihlavou a myslím, že se nám to povedlo. Rozhodla efektivita v zakončení,“ hodnotil vítězný duel úspěšný snajpr.

Stadion rozstřílel Slavii sedmi góly, ty ses po třízápasové odmlce u dvou z nich zapsal jako střelec. Nebyl jsi už trošku nervózní, že to tam na tvé poměry celkem dlouho nespadlo?

Musím říct, že nervózní jsem nebyl. Věděl jsem, že jsem měl nějakou formu, kdy jsem dával góly. Občas ale člověka střelecká forma opustí. Ale věřil jsem, že se vrátí. Proto jsem rád, že jsem přidal další dvě branky. U první mě krásně našel Matěj Beran a u druhé jsem si to zase vvyměnil s Martinem Procházkou. Myslím, že nám naše lajna všem třem sedí a je to vidět i na tom, že jsme vstřelili čtyři ze sedmi gólů. Je to jedině dobře, že takhle pomáháme týmu a nejsme u těch inkasovaných jako v Jihlavě.

I přes krátký výpadek nadále bojuješ o post nejlepšího snajpra celé Chance ligy. Sleduješ průběžné pořadí, nebo to spíš moc neřešíš a bereš jako hlavní věc body pro tým?

Určitě na to moc nekoukám. Věděl jsem, že jsem v popředí, ale základem je pro mě to, aby tým vyhrával a naší lajně se dařilo. Když se bude naší lajně dařit, je to jeden z dílků do skládanky toho, aby se dařilo celému týmu.

19
Tolik gólů prozatím vstřelil v letošní sezoně Chance ligy Patrik Miškář.

Pojďme k samotnému utkání. Nastoupili jste do něj po debaklu v Jihlavě. Jak jste si sobotní prohru vyháněli z hlavy, aby vás „nestrašila“ v dalším duelu?

Snažili jsme se na to neohlížet. Každý zápas sice chceme vyhrát, ale věděli jsme, že s Jihlavou nám to dlouhodobě nejde. O tom jsme se přesvědčili jak doma, kde jsme prohráli 4:0, tak na Vysočině, kde to skončilo 6:0 pro domácí. Soupeř nám asi nevyhovuje - stylem, ničím. Na druhou stranu jsme taky věděli, že jsme Slavii letos už jednou porazili na jejím ledě. A chtěli jsme vyhrát znova, což se povedlo a za to jsme rádi.

Sešívaným jste nakonec nasázeli sedm branek a brali triumf. Jak bys zápas zhodnotil?

Bylo to hodně urputné utkání. Potřebovali jsme v něm odčinit prohru s Jihlavou a myslím, že se nám to povedlo. Tedy až na pár výpadků a chyb, které musíme do play-off odstranit, protože dostat čtyři góly je docela dost.

Co podle tvého názoru rozhodlo o vítězství i výsledku?

Myslím, že rozhodla efektivita v zakončení. Nevím, kolik přesně jsme měli střel, ale sedm vstřelených branek je docela dost na to, aby se získaly tři body.

Co se vám naopak nedařilo, byly přesilovky, které jsou obvykle vaší chloubou. Bylo při nich poznat, že hrajete proti týmu, který patří v úspěšnosti ubráněných oslabení mezi nejlepší celky ligy?

Nám se teď přesilovky vůbec nedaří, poslední tři čtyři zápasy jsme z nich dali maximálně dva góly, což je málo. To musíme zlepšit, ať proti nám hraje kdokoliv a jakkoliv. Přesilovky by nám měly pomáhat a ne nás srážet.

Zápas několikrát přerušily drobné úpravy ledu a branek. Nevyvedly vás pauzy trochu z tempa?

To se stává. Je to kvalitou ledu. Jak tu trénujeme jen my a ne nikdo jiný, tak led přemrzá a branka pak nedrží. Musí se s tím počítat. Každý hráč se udržuje jinak, někdo bruslí, někdo může sedět, dělat dřepy. Ale podle mě nás to z tempa nijak nevyvedlo.

Na závěr se znovu nejde nezeptat na formu mladých hráčů, kteří jsou pokaždé hodně vidět. Jak velkou z nich máš radost? Obzvlášť když jste pro ně se staršími hráči něco jako učitelé.

Mám z nich velkou radost. Lukáš Pajer a Petr Moravec, kteří proti Slavii skórovali, jsou z Hradce jako já. Znám ty kluky dlouho a strašně jim to přeju a jsem rád, že se jim takhle daří. Na všech projektových hráčích je vidět, že se snaží a i když jsou takhle mladí, mají spoustu šancí. Ještě jim trochu chybí schopnost většího klidu v zakončení, ale až to vyladí, bude těch gólů čím dál víc. Hlavní ale je, že pomáhají mančaftu a nestojí to jen na dvou lajnách, což je super. Snad klukům vydrží forma co nejdéle.