1. 2. 2021 | Martina Kramerová

Mládežnické soutěže se nedohrají! Sezona však ještě nekončí

Kvůli přetrvávajícímu nouzovému stavu, vládním nařízením a bezpečnostním opatřením souvisejícím s šířením koronaviru byl prezident svazu Tomáš Král nucen jednat. Vzhledem k zákazu amatérských soutěží a sportu na stadionech tak z pověření výkonného výboru Českého hokeje rozhodl o tom, že neprofesionální soutěže budou v sezoně 2020/2021 předčasně ukončeny.

Amatérské soutěže se kvůli vládním opatřením už od podzimu nehrají. V letošní sezoně už se opětovně nerozběhnou, z pověření výkonného výboru Českého hokeje o tom rozhodl prezident svazu Tomáš Král. Týmy by po případném restartu nemohly odehrát ani polovinu utkání, která jsou nezbytná pro regulérnost soutěží i zásadní pro určení postupujících.

Předčasný konec tak potkal nejen II. ligu, ale také extraligu juniorů a dorostu, ligu juniorů a dorostu, žákovské soutěže i soutěže žen. Naději má prozatím jen Juniorská liga Akademií, jíž vyprší nejzazší termín pro řádné dokončení ročníku v nejbližších dnech.

„Ani okolnostmi vynucené ukončení soutěží ale neznamená konec hokejové sezony,“ řekl Tomáš Král pro web oficiální webové stránky Českého hokeje. „Znovu proto apeluji na majitele a provozovatele zimních stadionů, aby ledové plochy podle možností nerozpouštěli, protože tréninková činnost a náhradní zápasový program budou zahájeny, jakmile to vládní opatření umožní. Je to v zájmu nejen hokeje, ale především zdravého vývoje populace a sportování dětí a mládeže vůbec,“ dodal prezident svazu.

K rozhodnutí svazu se vyjádřil také ředitel Stadionu Jan Fišera. „Podobné rozhodnutí se dalo očekávat a nezbývá nám než pokračovat v nastaveném tréninkovém procesu v Povrlech a domácích trénincích na suchu. Věříme, že do konce řádné sezony si děti a mládež zahrají alespoň mimosoutěžní zápasy či svazové turnaje."