25. 1. 2021 | Martina Kramerová

Gól po víc než měsíci? Už jsem byl trochu nervózní, usmíval se snajpr Procházka

Dvě branky a vítězství. Útočník Martin Procházka se po více než měsíci zapsal do střeleckých statistik a pomohl tak k důležitému triumfu nad Kadaní. Po zápase přiznal, že ze své produktivity už byl trochu nervózní. ,,Za góly jsem moc rád. Ulevilo se mi. Konečně jsem to prolomil,” těšilo zkušeného forvarda. Pochvaloval si i týmový výkon a spolupráci ve druhé lajně.

Stadion si proti Kadani dokráčel pro přesvědčivé vítězství. Jaký to byl zápas?

Po minulém zápase, kdy jsme ztratili výhru v posledních minutách, jsme rádi za vítězství. Do utkání jsme šli s respektem, protože jsme předchozí utkání měli všichni v hlavách. Bylo to pro nás celkem těžké, ale chtěli jsme jít do vedení, což se nám povedlo. Pak jsme se soustředili hlavně na to, abychom to nějak udrželi a odskočili ještě o víc gólů. To se podařilo a jsme za to rádi.

Soupeři jste nasázeli sedm branek. Která z nich byla klíčová pro další vývoj utkání?

Myslím, že hodně důležité bylo, že jsme si už v první třetině vypracovali tříbrankový náskok. I když je pravda, že minule jsme ho měli taky a stejně jsme prohráli. Nevím, jestli to vedení 3:0 bylo klíčové, ale určitě nám to psychicky pomohlo. Na střídačce jsme si neustále říkali, že musíme hrát pořád stejně a nebláznit, aby se nestalo to, co se stalo minulý zápas.

2+0
Takovou bodovou bilanci měl Martin Procházka v duelu s Kadaní.

Výsledek hovoří jasně, ale přesto. Dokázala vám Kadaň vůbec v něčem konkurovat a jak se říká zatápět?

Na zápas jsme se pečlivě připravovali a věděli jsme, s čím do toho Kadaň půjde a co od ní čekat. Takže nás ničím nepřekvapila. Ale má velké, silné a šikovné hráče, takže jsme si na ně museli dávat pozor. A myslím, že jsme to celkem zvládli.

Dvě trefy do sítě Kadaně nesou tvůj podpis. Jak velkou jsi z nich měl radost? Obzvlášť když ses naposledy trefil před Vánocemi?

Za góly jsem moc rád. Už jsem měl trochu v hlavě, že mi to tam dlouho nespadlo. Je super, že jsem to konečně prolomil. Ulevilo se mi.

Jak bys oba důležité gólové momenty popsal?

U prvního gólu jsme se dostali do brejku tři na jednoho, Jany (Peter Jánský – pozn. red.) mi to tam krásně nahrál a já jsem sice zakončoval trochu krkolomně, protože jsem tam skoro spadnul, ale povedlo se mi to trefit. U druhé branky mi to Máca (Patrik Marcel – pozn. red.) posunul ve středním pásmu, tam čekali asi tři hráči soupeře. Říkal jsem si, že to snad nějak projdu, tak jsem to zkusil. Dostal jsem se už do celkem ostrého úhlu, gólman vyjel, tak jsem zkusil objet branku a zasunout puk ke druhé tyčce, což se naštěstí povedlo.

Zkraje nového kalendářního roku sis přivodil zranění. Jak těžké bylo se znovu vracet. Letos už podruhé?

Paradoxně jsem se zranil první zápas po vánoční pauze, takže to bylo těžké. V době vánoční přestávky jsem normálně trénoval a pak se zranil. Bylo to pro mě už druhé zranění v této sezoně, takže jsem z toho byl trochu nešťastný. Ale už se do toho trochu dostávám, takže jsem za to rád.

Limitují tě ještě prodělané zdravotní trable ve hře, nebo už jsi stoprocentně fit?

Jednalo se o zranění v dolní polovině těla a ještě to trochu tahá, ale už to není nic vážného. Ale bude to asi tahat ještě dlouho.

Po zranění a příchodu Tomáše Svobody ses přesunul do druhé lajny. Jak se ti v ní hraje s novými parťáky?

Ještě si na sebe trochu zvykáme, ale myslím, že je to dobré. Dali jsme i nějaké góly, což je super. Podle mě to bude fungovat.

První část úkolu jste splnili. Z první ze tří domácích bitev v řadě máte tři body. Jakou váhu mohou mít v konečném zúčtování?

V našem postavení je každý bod důležitý. Celkově si myslím, a mluvili jsme o tom i s trenéry, že neodvádíme špatnou práci a nepředvádíme špatnou hru, ale pak v určitých fázích zkolabujeme, dostaneme zbytečné góly a ztrácíme body. Musíme sbírat bod po bodu a posouvat se v tabulce, abychom měli dobré postavení do předkola play-off.