16. 1. 2021 | Martina Kramerová

Po dvou dnech opět doma! Kališníci vyzvou šestý Sokolov

Stadion se po krátké dvoudenní pauze opět představí na domácím ledě. V Kalich Areně tentokrát vyzve Sokolov, kterému má co vracet. V prvním vzájemném střetnutí této sezony dominoval Baník, jenž Litoměřice v půlce září přestřílel výsledkem 12:5. Navíc se veze na vítězné vlně. Kališníci po čtyřech triumfech v řadě klopýtli, teď hodlají znovu vyhrát. Komu se podaří urvat víc bodů?

Porovnání týmů

13. místo (25 bodů)
Postavení v tabulce
6. místo (35 bodů)
66:72
Skóre
73:49
Matěj Beran (10+21)
Nejproduktivnější hráč
Jaromír Kverka (12+10)
Patrik Miškář (13 gólů)
Nejlepší střelec
Jaromír Kverka (12 gólů)
Jan Holý (1+8)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (2+10)
Tomáš Král (87,93 %)
Adam Beran (89,68 %)
Úspěšnost brankářů
Jakub Neužil (91,90 %)
Oldřich Cichoň (90,48 %)
Litoměřice – Vrchlabí 3:4sn
Poslední utkání
Poruba – Sokolov 4:5p

Kališníky čeká po sobotním domácím zápase proti Vrchlabí další střetnutí, které odehraje v Kalich Areně. Pod Radobýl tentokrát dorazí Sokolov. A stejně jako podkrkonošský soupeř bude i Baník v zápase papírovým favoritem.

Momentálně totiž Sokolovským patří 6. příčka tabulky, navíc už pět zápasů v řadě nenašli přemožitele. Nejprve udolali Vsetín (4:3p), s nímž triumfovali po prodloužení, následně si v základní hrací době vyšlápli na Havířov (4:3) i Kadaň (6:4). Na domácím ledě pak rozmetli pražskou Slavii sedmi góly. Naposledy získal skalp vedoucí Poruby, kterou přetlačili v prodloužení.

Ani Stadion si v uplynulých kolech nevedl vůbec špatně. Už před Vánocemi najel na vítěznou sérii, když v prodloužení porazil Třebíč. Ve vítězném tažení pak pokračoval i v novém roce. Postupně skolil Kadaň, Kolín i Šumperk. Proti Drakům Litoměřičtí rozhodli až v nájezdech a do stejné fáze dospěl i sobotní duel s Vrchlabím. Oproti utkání na Moravě ale tentokrát Stadion zaváhal a v hokejových „penaltách“ prohrál.

V pořadí soutěže tak svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka klesli na 13. místo. Od dvanáctého Havířova je ale dělí pouze horší skóre. Na jedenácté Benátky ztrácí tři a na desátý Vsetín pět bodů. Ztrátu ale budou chtít kališníci znovu umazat. I když před sebou mají hodně náročnou bitvu.

V ní musí ubránit především Jaromíra Kverku, který je s dvanácti góly a deseti nahrávkami nejproduktivnějším hráčem Baníku i jeho nejlepším střelcem. Na paty mu v týmovém bodování šlape osmnáctibodový exkališník Martin Kadlec, který vstřelil čtyři branky, k nimž přidal čtrnáct asistencí.

Na pozoru musejí být Litoměřičtí i před snajprem Michalem Gutem. Ten nasázel do sítí soupeřů už osm gólů. Slušně si vede také další bývalý hráč Stadionu Otakar Šik (6+8).

Litoměřice ale mají rovněž svého snajpra. Tím není nikdo jiný než bodově nejúspěšnější hokejista Chance ligy Matěj Beran. Kališnická osmaosmdesátka přidala proti Vrchlabí na své konto dvě asistence a dostala se už na 31 bodů (10+21). Další gól, v pořadí už čtrnáctý, bude chtít jistě přidat nejlepší střelec týmu Patrik Miškář, jenž má na kontě už 13 branek a je v této statistice druhý nejlepší v celé soutěži.

Kališníci navíc mají svému příštímu soupeři co oplácet. Na Sokolov už narazili v rámci 2. kola Chance ligy a na jeho ledě prohráli vysoko 12:5. Negativní bilanci tak budou chtít vylepšit. Proti bývalému klubu budou mít určitě velkou motivaci hráči, kteří ještě nedávno oblékali dres Stadionu. Například Daniel Poizl, Otakar Šik, Petr Hašek, Martin Kadlec, František Klejna nebo Vojtěch Kropáček. I proto bude jistě k vidění parádní bitva.

Zápas začíná v pondělních 16:00 a můžete ho sledovat živě na Hokejka TV nebo v textové podobě na www.onlajny.com. Majitelé permanentních vstupenek mohou utkání na Hokejka TV sledovat zdarma. Jak získat přístupový kód k bezplatnému sledování? Stačí se podívat ZDE.