12. 1. 2021 | Martina Kramerová

Stadion útočí na čtvrtou výhru v řadě! Zkrotí šumperské Draky?

V krátkém časovém sledu čeká kališníky další náročný duel. Po vítězném domácím zápase vyrážejí na horkou půdu Šumperka, kde změří síly s místními Draky. Se stejným soupeřem už se Litoměřičtí letos jednou potkali, a to v polovině září, kdy ho přivítali na ledě Kalich Areny. Nováčka Chance ligy tehdy přehráli a triumfovali výsledkem 5:3. Ten budou chtít zopakovat a udržet se na vítězné vlně. Povede se získat další důležité body?

Porovnání týmů

17. místo (13 bodů)
Postavení v tabulce
13. místo (22 bodů)
42:74
Skóre
60:66
Tadeáš Jaroš (7+7)
Nejproduktivnější hráč
Matěj Beran (10+17)
Tadeáš Jaroš (7 gólů)
Nejlepší střelec
Matěj Beran a Patrik Miškář (oba 10 gólů)
Petr Gewiese (4+9)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Marcel (2+6)
Marek Peksa (90,04 %)
Martin Altrichter (86,76 %)
Úspěšnost brankářů
Adam Beran (89,11 %)
Tomáš Král (87,76 %)
Ústí n. L. – Šumperk 4:1
Poslední utkání
Litoměřice – Kolín 5:1

Stadion i po domácí bitvě s Kolínem zůstal na vítězné vlně a do tabulky pravdy zapsal další důležité body. Po předvánočním triumfu na ledě Třebíče a novoroční výhře v Kadani totiž nasázel kozlům pět branek a zvítězil 5:1.

Šňůru úspěchů budou chtít kališníci natáhnout i v dalším utkání, které tentokrát odehrají na venkovní ledě. Míří totiž k nováčkovi Chance ligy ze Šumperka. S Draky už se Litoměřičtí letos jednou potkali, když v rámci 3. kola soutěže zavítali Šumperští do Kalich Areny. A odjížděli s prázdnou. Hráči Stadionu nasázeli do dračí klece pět branek a zapsali triumf 5:3. Dvěma body se tehdy blýskli Josef Jícha a Peter Jánský. Prvně jmenovaný zapsal dvě asistence, Jánský pak branku a nahrávku.

Dobrý výsledek hodlají kališníci zopakovat a opět trochu poskočit v tabulce Chance ligy. V duelu dvou celků ze spodní poloviny tabulky budou mírným favoritem. Šumperk letos dokázal vyhrát pouze čtyřikrát, k tomu musel kousat čtrnáct porážek. Poradil si jen s Frýdkem, Prostějovem, Vsetínem a Havířovem. I když Valachy i AZet porazil až po novém roce a chvíli se zdálo, že se Drakům začíná dařit. Naposledy ale padli s Ústím 1:4 a sen o delší vítězné sérii se rozplynul.

Stadion se navíc utká se soupeřem, jenž je z pohledu produktivity nejhorším celkem soutěže. V počtu inkasovaných branek mu patří předposlední místo. Kališníci naopak patří s 60 vstřelenými brankami mezi nejlepší pětku Chance ligy.

V litoměřických řadách řádí hlavně Matěj Beran, který je s 27 kanadskými body za 10 branek a 17 asistencí nejproduktivnějším hokejistou celé ligy. Zdatně mu šlape na paty Patrik Miškář, jenž má na kontě jen o tři body méně (10+14). Na šumperské straně se ve statistikách daří zejména Tadeáši Jarošovi. Ten je se sedmi trefami a sedmi nahrávkami nejlepším hráčem Draků. Pomyslné druhé místo týmové produktivity zaujímá obránce Petr Gewiese (4+9). Deset bodů pak nasbíral Petr Kratochvíl.

Zápas v Šumperku začíná ve středečních 18:00 a můžete ho sledovat živě na Hokejka TV nebo v textové podobě na www.onlajny.com. Majitelé permanentních vstupenek mohou utkání na Hokejka TV sledovat zdarma. Jak získat přístupový kód k bezplatnému sledování? Stačí se podívat ZDE.

Foto: Dalibor Kachlík