2. 12. 2020 | Martina Kramerová

A zase venku! Stadion vyzve v boji o body přerovské Zubry

Stadion se po dvouzápasovém tripu opět představí na venkovním ledě. Tentokrát vyráží na Moravu, kde změří síly s Přerovem. Zubři zažívají po restartu Chance ligy povedené období. Ze tří odehraných zápasů vydolovali devět bodů a usadili se na 6. příčce tabulky. Stadion naopak dokázal zvítězit jen jednou. Navážou kališníci na triumf z Poruby a odrazí se k dalším bodům?

Porovnání soupeřů

6. místo (19 bodů)
Postavení v tabulce
13. místo (11 bodů)
29:22
Skóre
36:46
Vlastimil Dostálek (6+5)
Nejproduktivnější hráč
Matěj Beran (6+7)
Vlastimil Dostálek (6 gólů)
Nejlepší střelec
Matěj Beran (6 gólů)
Filip Král (2+8)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (0+7)
Ondřej Kacetl (94,85 %)
Daniel Dvořák (94,81 %)
Úspěšnost brankářů
Adam Beran (86,49 %)
Tomáš Král (86,27 %)
Benátky – Přerov 1:4
Poslední utkání
Poruba - Litoměřice 5:2

Moravskoslezský trip přinesl tři body. Kališníci o minulém víkendu sehráli dvě náročná utkání. V sobotu nejprve změřili síly s Havířovem, poté se střetli s Porubou. Zatímco duel s AZetem se Stadionu vůbec nepovedl, na Porubu si svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka pořádně vyšlápli a zvítězili výsledkem 5:2. Že byly oba zápasy jako noc a den, přiznal i produktivní útočník Matěj Beran.

„ V Havířově jsme nedokázali hrát celých šedesát minut. Hráli jsme jen první třetinu a posledních deset minut. A to nikdy nestačí. Ve druhé třetině jsme se navíc úplně sesypali. Proti Porubě jsme naopak odehráli asi náš nejlepší zápas v sezoně. Až na vyloučení, která byla něco šíleného. Tři body jsme ale brali zaslouženě,“ uvedl.

Přerov jede na vítězné vlně, přeruší Stadion jeho sérii?

Triumfem se Litoměřičtí chtějí odrazit k dalším výhrám. Teď ale musí rozlousknout další těžký oříšek. V cestě za body totiž stojí silný Přerov. Zubrům se před nucenou pauzou výsledkově moc nedařilo, když ze sedmi bitev odcházeli čtyřikrát poraženi a jen třikrát se radovali z vítězství. Po přestávce ale Moravané najeli na vítěznou vlnu. Na úvod si poradili s Frýdkem, který porazili 3:2. Následně vyřídili čtyřmi góly Ústí (4:0) a nakonec vyloupili Benátky, kde triumfovali 4:1.

Devítíbodový zisk Hanáky katapultoval na 6. místo prvoligové tabulky. Navíc mají odehráno o dvě utkání méně než první Poruba a třetí Benátky. Jednozápasový náskok oproti Zubrům mají druhá Jihlava a čtvrtý Vsetín. Co do počtu zápasů na tom je stejně jen páté Vrchlabí.

Největší nebezpečí pro kališnickou obranu představuje zkušený Vlastimil Dostálek, jenž prozatím nastřílel šest branek, k nimž přidal pět asistencí. Litoměřičtí se naopak mohou opřít o body Matěje Berana, který má prozatím na kontě šest gólů a sedm nahrávek. Jen o kanadský bod méně zapsal do statistik Patrik Miškář. Daří se také navrátilci po zranění Martinu Procházkovi. Ten zaznamenal čtyři trefy. K tomu přidal pět asistencí.

Jak si Stadion na horké moravské půdě povede? Zápas vypukne ve čtvrtečních 16:30 a můžete ho sledovat živě na Hokejka Tv nebo v textové podobě na www.onlajny.com.

Majitelé permanentních vstupenek mohou utkání na Hokejka TV sledovat zdarma. Jak získat přístupový kód k bezplatnému sledování? Stačí se podívat ZDE.