20. 11. 2020 | Martina Kramerová

Stadion vítá nováčky i navrátilce! K týmu se připojí čtveřice Pytlík, Lang, Moravec a Přikryl

Stadion po nucené přestávce, kterou způsobila epidemie koronaviru, opět doplňuje kádr. K týmu se připojí čtveřice mládežnických reprezentantů - Jaromír Pytlík, Martin Lang, Filip Přikryl a Petr Moravec. První tři obléknou dres Litoměřic poprvé, Přikryl v klubu působil už v minulé sezoně, kdy za Stadion odehrál 20 zápasů.

Kališníci po dlouhé pauze v sobotu opět vyrazí na led k soutěžnímu zápasu. K týmu se nové připojí čtyři mládežničtí reprezentanti - Jaromír Pytlík, Martin Lang, Filip Přikryl a Petr Moravec.

Pytlík odehrál loňskou sezonu v zámořské OHL, kde hájil barvy týmu Soo Greyhounds. Předtím působil ve Žďáru nad Sázavou a Vítkovicích. Ve vstupním draftu NHL si ho letos jako 99. v pořadí vyhlédlo New Jersey Devils. V mládežnických reprezentacích má na kontě 70 zápasů, ve kterých vstřelil 20 branek a zaznamenal 25 nahrávek.

Reprezentační stálicí je i odchovanec Plzně Martin Lang. Ten zatím naskočil do 63 zápasů národního týmu. Jeho bilance? 23 gólů a 21 asistencí. Devatenáctiletý útočník za sebou má dvě sezony za mořem. Ve WHL si zahrál za Kamloops Blazers a Moose Jaw Warriors. Letos nasbíral zkušenosti v několika zápasech plzeňské mládeže a druholigových Klatovech.

Fili Přikryl je stejně jako Lang odchovancem Plzně. Kromě mateřského celku naskočil i do několika utkání za druholigové Klatovy. V loňském soutěžním ročníku působil v Litoměřicích, kde odehrál 20 zápasů s bilancí pěti nahrávek. Bude se tak vracet do známého prostředí. Na kontě má rovněž jako jeho noví spoluhráči desítky duelů v mládežnických reprezentacích. V národním týmu už naskočil do 79 utkání. V nich zaznamenal 57 kanadských bodů za 23 branek a 34 asistencí.

„Přikryl, Lang a Pytlík přicházejí v rámci projektu Dukla. Trenéři dvacítky si je vyžádali, aby tady jakou součást přípravy na MS odehráli co nejvíc zápasů,“ řekl sportovní manažer Stadionu Miroslav Přerost.

Nejmladším ze čtveřice nových hráčů je Petr Moravec. Teprve sedmnáctiletý forvard je odchovancem Hradce Králové a prozatím nemá zkušenosti s dospělým hokejem. Za reprezentace U16 a U17 si zahrál už 25 utkání (10+12).

„Moravec je hráč ročníku 2003. U něj už se trošku díváme do budoucnosti, protože by v klubu měl pokračoval i dál, až dvacítka odjede. Je to hráč osmnáctky a prokázal v tréninku velmi slušnou výkonnost. Proto jsme se rozhodli, že ho tady necháme a bude pokračovat v projektu. Až dvacítka odjede, dostane na ledě ještě daleko větší prostor,“ uvedl Přerost.