20. 10. 2020 | Vít Trubička

Mládež Stadionu před pauzou: Druhá místa dorostu a 8. třídy, rozdílný počet zápasů

Než došlo k přerušení sezony, byly v plném zápasovém režimu téměř všechny týmy kališnické mládeže. Od juniorů po pátou třídu se již naplno bojovalo o každý bodový zisk. Sice počet zápasů je nestejný, třeba páťáci a šesťáci odehráli všechny plánované duely, zatímco junioři hned čtyři museli odložit. Jak se ovšem doposud jednotlivým týmům dařilo a kdo jsou největší tahouni svých mužstev?

Junioři za sebou mají čtyři odehrané zápasy, v nichž si připsali dvě výhry a dvě prohry. Do sezony vstoupili předehrávkou 17. kola v Lounech, které porazili 7:4. Doma se poprvé představili proti PZ Kladnu, jemuž ovšem podlehli 3:6. Další utkání sehráli kališníci až po dvanácti dnech v Mostě. K vidění bylo hned sedmnáct gólů, z čehož ale devět na straně soupeře, který těsně zvítězil. Zatím poslední zápas odehráli junioři doma proti rezervě Chomutova. Jeho průběh dokázali otočit a zvítězit 5:3. Díky tomu mají na svém kontě doposud šest bodů a v tabulce skupiny B jim patří čtvrté místo.

Juniorská radost po gólu Michala Svobody

Bodově se nejvíce dařilo Michalu Svobodovi. Na svém kontě má dvanáct kanadských bodů, rozdělených mezi osm gólů a čtyři asistence. V počtu gólových nahrávek ho ale předčili hned dva hráči se shodným počtem pěti asistencí. Prvním je David Gašpar, ten si drží vyrovnanou bilanci pěti gólů a pěti asistencí, druhým Kryštof Hrzán se dvěma góly a pěti asistencemi. Střelecky nejefektivnější je ovšem jiná dvojice hráčů, Vladimír Dykast a Petr Kratochvíl. Oba mají na svém kontě jeden přesný zásah ze třech střel na branku a úspěšnost střelby tak rovnou 33,33 %.

Nejtrestanějším hráčem je s 25 trestnými minutami Martin Vízner. Ten ale neměl ani jeden dvouminutový trest, v tomto je na výši Tomáš Domin s osmi trestnými minutami, který ale odehrál jen první tři zápasy a pak odešel na hostování do Techniky Brno. Ve statistice +/- opět vede Michal Svoboda se sedmi plusovými body. Nejobětavějším hráčem z posledních dvou zápasů je kapitán Vojtěch France se třemi zblokovanými střelami.

Dorost se drží na postupových příčkách

Dorostencům se povedlo odehrát větší množství utkání. Před nucenou pauzou sehráli šest zápasů, z nichž čtyři zvládli vítězně. Podlehli pouze ústeckému Slovanu, a to v obou případech. Do konce základní části už tak zbývají jen čtyři utkání a dorostu patří s dvanácti body druhé místo. Na první Ústí nad Labem má sice ztrátu šesti bodů, tu ovšem kompenzuje počet odehraných zápasů, který mají Litoměřičtí o dva zápasy nižší.

Nejproduktivnější obránce dorostu Martin Götzl během utkání s Děčínem.

Lídrem v tabulce produktivity litoměřického dorostu je Martin Stejskal se sedmi góly a šesti asistencemi. Hned v závěsu má ale Vasila Ficaje se čtyřmi góly a osmi nahrávkami, a také Martina Götzla s bilancí šesti gólů a pěti asistencí. Všichni z nich se vešli do desítky nejproduktivnějších hráčů celé skupiny.

Martin Götzl je ale také nejtrestanějším hráčem se šestnácti trestnými minutami. Nejefektivnějším střelcem je Pavel Šnajdr s padesátiprocentní střeleckou úspěšností. Ze šesti střel na branku se dokázal třikrát prosadit. Nejčastěji střílejícím hráčem je s celkem výrazným náskokem Martin Stejskal, který prověřil gólmany soupeřů hned 48krát. Všechny zápasy odchytal Václav Kühn. Jeho úspěšnost zákroků je rovna 89,09 % a průměr činí 4,24 obdržených gólů na zápas.

Z mladších toho nejvíc odehráli šesťáci, nejlíp je na tom 8. třída

Deváťáci doposud odehráli tři zápasy, a to proti Ústí nad Labem, Mostu a Lounům. Jen proti lounskému Slovanu se jim podařilo zvítězit, se dvěma body tak Stadionu patří v tabulce šesté místo. Nejlepším střelcem je se třemi úspěšnými zásahy Tadeáš Míček, nemá ovšem žádnou asistenci. Hned za ním jsou s bilancí jednoho gólu a jedné asistence Vojtěch Antal a Jan Švejcar. Ovšem Vojtěch Antal je se čtyřmi trestnými minutami i nejtrestanějším hráčem 9. třídy. Všechny tři zápasy odchytal Tobiáš Tvrzník s gólovým průměrem 3,67.

Pět utkání se povedlo sehrát osmákům Stadionu. Z nich mají tři výhry a dvě prohry. To ovšem stačí na druhé místo v tabulce s šesti body. Od prvního místa dělí Litoměřické jen dva body, vedoucí Most má ale odehraný jeden zápas navíc. I u osmáků je nejproduktivnějším hráčem Tadeáš Míček, tentokrát už s větším náskokem, deset kanadských bodů rozdělil mezi čtyři góly a šest asistencí, také je ale s osmi trestnými minutami i nejtrestanějším hráčem. Nejlepším střelcem je Radek Čellenyuk s pěti góly. Branku Stadionu ve čtyřech utkáních hájila Aneta Šenková s průměrem 5,19. Jednou za ní zaskočil Tobiáš Tvrzník, jeho gólový průměr činí čistou 1.

Pětici zápasů odehráli i sedmáci. Ti ale stále čekají na výhru, jako jediný tým ve své skupině. Ztrácí ovšem jen dva body na osmé Ústí nad Labem. Jejich střelecké tabulce vládne se čtyřmi góly Adam Bartoníček. Stejně bodů ale mají i David Horák a Antonín Vondráček, oba shodně za jeden gól a tři asistence. Nejtrestanějším hráčem je díky čtrnácti trestným minutám David Horák.

Trénink hráčů 6. třídy

Největší porci zápasů mají za sebou šesťáci. Před pauzou nevynechali ani jedno utkání ze sedmi, které měli na programu. Pouze dvakrát ale dokázali zvítězit. Bodově se nejvíce dařilo Richardu Hodkovi, který se šestkrát prosadil, což doplnil dvěma asistencemi. Stíhají ho ovšem Jan Wippler a Štěpán Černý, kteří ztrácejí jeden, resp. dva góly.

Hráči 5. třídy odehráli dvojici utkání, jedno s Litvínovem a jedno s Mostem a odešli z nich s jednou remízou a jednou prohrou. Zejména utkání s Mosteckými Lvy se vyvíjelo dost vyrovnaně s mnoha gólovými trefami, na každé straně jich padlo jedenáct. Produktivitu 5. třídy vede Matěj Punčochář s osmi body složenými ze třech gólů a pěti nahrávek. Nejlepším střelcem je ale František Pobl, který se dokázal prosadit čtyřikrát.