1. 10. 2020 | Martina Kramerová

Vláda vyhlásí nouzový stav! Hokej bude nejméně 14 dní bez diváků

Od pondělí 5. října bude v České republice kvůli epidemii koronaviru znovu platit nouzový stav. Ten potrvá prozatím třicet dní. Omezení a bezpečnostní opatření, která z něj vyplývají, se budou týkat i hokejových utkání. Ta se v příštích týdnech nuceně odehrají zcela bez diváků.

Vláda České republiky na mimořádném jednání schválila kvůli epidemii koronaviru vyhlášení nouzového stavu, který začne v pondělí 5. října 2020. Bezpečnostní opatření, která budou po dobu nouzového stavu platit, omezí i konání hokejových utkání. Ta se totiž budou hrát zcela bez diváků.

„Bohužel s tímto nařízením nemáme možnost cokoliv udělat a pokud chceme hrát, musíme ho respektovat,“ řekl k nastalé situaci ředitel klubu Jan Fišera. Oproti přátelským zápasům a prvním utkáním Chance ligy budou moct být na zimním stadionu při utkání pouze hráči, členové realizačních týmů a další pracovníci. Na zápasy se tak nepodívají žádní diváci ani majitelé permanentních vstupenek.

Fanoušci tak mohou utkání sledovat pouze online na serveru hokejkatv.cz a podpořit Stadion alespoň na dálku. Majitelé permanentních vstupenek navíc získají díky spolupráci s BPA bezplatný přístup k utkáním Chance ligy až do 31. 10. 2020. Jak tento přístup získají, klub zveřejní později. U permanentkářů klub zároveň bude řešit kompenzace za zápasy, které nebudou moci vidět na živo. A to podle skutečného počtu utkání, na něž jim nebude umožněn z důvodu mimořádných opatření přístup.

„Není to příjemná zpráva pro nikoho, již předchozí opatření přinášela výrazně zvýšené nároky na organizaci utkání. Již nyní je jasné, že se do konce října nerozběhne veřejné bruslení. Organizované akce, jako je Kurz bruslení, se budou řešit na základě písemného vyhotovení nařízení,“ doplnil Jan Fišera.

Bez diváků a rodičů se budou konat i veškeré zápasy mládeže. Pravidla pro organizaci tréninků a zápasů nejmladších kategorií, které vyžadují přítomnost rodičů, se budou ještě řešit.

Kališníci tak budou hrát za zavřenými dveřmi, ale stále za fanoušky. Děkujeme za podporu!!!