22. 9. 2020 | Martina Kramerová

První severočeské derby je na dohled! Stadion vyráží do Ústí

Kališníci jdou ve středu znovu do boje. Tentokrát se představí na venkovním ledě, kde změří síly s Ústím. Letošní první severočeské derby bude předehrávkou 17. kola Chance ligy, které bylo původně v plánu až na začátku listopadu. Kvůli karanténním opatřením v táboře Vrchlabí a Třebíče se ale kluby domluvily, že místo volného termínu sehrají vzájemný duel už teď. Litoměřičtí prozatím dvakrát prohráli a jednou zvítězili, Slovan má opačnou bilanci. Kdo se bude radovat z dalších bodů?

Údaje po 3. kole

10. místo (4 body)
Postavení v tabulce
8. místo (5 bodů)
7:10
Skóre
14:18
Michal Trávníček (3+2)
Nejproduktivnější hráč
Martin Procházka (2+2)
Michal Trávníček (2 góly)
Nejlepší střelec
Martin Procházka, Patrik Miškář a Matěj Toman (všichni 2 góly)
Jiří Drtina a Karel Klikorka (oba 0+2)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Marcel (0+3)
Jan Růžička (97,30 %)
Marek Schwarz (88,46 %)
Radek Haas (86,67 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (83,72 %)
Adam Beran(76,47 %)
Jihlava – Ústí n. L. 5:1
Poslední utkání
Litoměřice - Šumperk 5:3

Stadion měl ve středu 23. září odehrát duel 4. kola Chance ligy proti Vrchlabí. Kvůli karanténním opatřením na straně soupeře však bylo utkání odloženo. Protože se s podobným problémem potýkalo i Ústí, které bylo nuceno odložit domácí duel proti Třebíči, domluvily se kluby, že místo volné středy předehrají utkání 17. kola, jež bylo původně na programu zkraje listopadu.

Vzájemná bilance z loňské sezony? 1:1.

Kališníci tak zamíří pod Střekov, kde vyzvou Slovan v prvním letošním severočeském derby. Oba týmy začaly sezonu stejně, když braly vítězství. Stadion proti Třebíči urval výhru po nájezdech, Ústečtí obrali o všechny body pražskou Slavii.

Pak ale přišly porážky. Litoměřičtí nestačili na Sokolov a odvezli ze západu Čech vysokou prohru 5:12, Ústí na domácím ledě vzdorovalo Porubě až do nájezdů, nakonec padlo 4:5. Zatímco svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka si následně spravili chuť vítězstvím nad Šumperkem, Ústí vyšlo naprázdno. Tentokrát si odvezlo porážku z Jihlavy.

Proto si budou chtít Ústečtí spravit chuť. V domácím prostředí mají navíc se Stadionem dobrou bilanci. Pod Střekovem kališníky přivítali v loňské sezoně sice jen jednou, dokázali ale vyhrát 4:2. Kališníci zase brali body za výhru 6:3 na domácí půdě.

Slovan míří vysoko. Zastaví ho Stadion?

Slovan hodlá na loňský rok navázat i letos. Ale pouze v tomto výsledku. Jinak se týmu příliš nedařilo a skončil na chvostu tabulky Chance ligy. To chce letos změnit, a tak přes léto angažoval řadu zajímavých hráčů. Asi největší posilou je ostřílený matador Michal Trávníček, obranu vyztužil zkušený zadák Jiří Drtina, dále klub přivedl například Davida Valu nebo Marka Voženílka. Chvíli před startem soutěže se díky spolupráci s extraligovou Mladou Boleslaví v kabině objevili David Cienciala, Karel Klikorka a Jan Růžička.

Posily se hned skvěle uvedly – Cienciala má dva body za gól a asistenci, Klikorka zaznamenal dvě nahrávky a Růžička má z jednoho zápasu parádní úspěšnost 97,30 %. Mužstvo prozatím okupuje 10. příčku. Míří ale výš. Na deváté Kladno ztrácí pouze ve skóre, na osmý Stadion pouhý bodík. Stejný počet bodů mají náskok i další týmy na 4. – 7. místě.

Ani kališníci rozhodně nechtějí odjet domů s prázdnou. Proti Šumperku se naladili na vítěznou vlnu a chtějí na výhru navázat. Který z týmů bude úspěšný? Zápas začíná ve středečních 18:00. Pokud nemůžete být přímo na zimním stadionu, můžete sledovat živý přenos na Hokejka TV nebo textový onlajn na www.onlajny.com.