18. 9. 2020 | Filip Hulín

Do Litoměřic letí Draci! Stadion vyzve Šumperk

Po neúspěchu v Sokolově si budou chtít kališníci spravit chuť. Tentokrát do Litoměřic přijede nováček soutěže Šumperk, který v letošní sezoně ještě nevyhrál. Stadion zase bude chtít napravit vysokou porážku na západě Čech, po které klesnul na dvanáctou příčku tabulky. Dokážou kališníci napravit špatný zápas v Sokolově?

Údaje po 2. kole

12. místo (2 body)
Postavení v tabulce
14. místo (1 bod)
9:15
Skóre
2:9
Patrik Miškář a Martin Procházka
(oba 2+1)
Nejproduktivnější hráč
Tadeáš Král (1+1)
Patrik Miškář a Martin Procházka
(oba 2 góly)
Nejlepší střelec
Tadeáš Král a Daniel Kabelka
(oba 1 gól)
Patrik Marcel a Jan Holý
(oba 0+2)
Nejproduktivnější obránce
Daniel Kabelka (1+0)
Tomáš Král (79,25 %)
Adam Beran (76,47 %)
Úspěšnost brankářů
Marek Peksa (89,16 %)
Sokolov - Litoměřice 12:5
Poslední utkání
Šumperk - Havířov 2:3pp

Po nevydařeném utkání na ledě Sokolova míří tentokrát do Kalich Areny Šumperk, který v letošní sezoně ještě nevyhrál a v minulém kole prohrál s Havířovem.

Šumperk se po čtyřech letech znovu vrací do druhé nejvyšší soutěže. Tým opustili brankář Michal Wanecki, obránci Tomáš Drtil, Tomáš Sedlák a útočníci Daniel Vachutka, Adam Kofroň, Dominik Pokorný a Vladimir Antonov. Do kádru přibyli brankáři Denis Vacek, Martin Altrichter ml., Martin Nepokoj, Stanislav Dosek, Jiří Uhlík, Jan Bernovský a Petr Kratochvíl. Velkou posilou by měl být Tadeáš Král, jenž minulou sezonu strávil v dresu Třebíče.

Šumperk měl v přípravě padesátiprocentní úspěšnost, Padli s Havířovem a dvakrát s Vrchlabím, poté si spravili chuť proti Opavě a Žďáru. Naopak nestačili na Vítkovice. V posledních dvou zápasech nejdřív rozdrtili Přerov, a poté i Prostějov. V úvodu Chance ligy se Drakům zatím příliš nedaří, když nejprve vysoko padli na ledě Vsetína a poté dlouho vzdorovali Havířovu se kterým nakonec prohráli po prodloužení.

Dokáže si Stadion spravit chuť po nevydařeném zápase v Sokolově?

Kališníci si nejprve v úvodní zápase sezony poradili na domácím ledě po prodloužení s Třebíčí, poté ale zamířili do Sokolova. Utkání rozhodla již první třetina, během které Baník vstřelil čtyři branky. Litoměřičtí se sice zkoušeli dotáhnout, avšak neúspěšně a ze západu Čech si odvezli vysokou porážku 12:5.

Týmové bodování zatím vedou Patrik Miškář a Martin Procházka, kteří mají shodnou bilancí dvou gólů a jedné nahrávky. Mezi obránci mají na svém kontě dvě asistence Jan Holý a Patrik Marcel.

Na zimním stadionu si každý fanoušek musí chránit nos a ústa rouškou a při vstupu si vydezinfikovat ruce připravenou dezinfekcí. Pokud si budou fanoušci chtít zakoupit speciální roušku s logem klubu, mohou tak učinit na pokladně Kalich Areny nebo ve fanshopu. Jednotná cena roušky je 150 Kč. Pokud někdo nebude respektovat nařízení a na zimní stadionu se bude pohybovat bez roušky, může být pořadatelskou službou vyveden.

Diváci musí využívat pouze sedačky a nikoliv místa ke stání. Dále by mezi sebou měli zachovávat patřičné rozestupy, zbytečně se neshlukovat a nepřesouvat se mezi sektory. Vstup k mantinelům je zakázaný. Neuskuteční se ani závěrečná děkovačka s dětskými fanoušky, kteří si vždy u mantinelu plácají s hráči.

Úvodní vhazování bude vhozeno v litoměřické Kalich Areně v sobotu v 17:00. Videopřenos je možné sledovat na HokejkaTV, textový pak na onlajny.com.