29. 7. 2020 | Martina Kramerová

V Kalich Areně proběhl generální úklid. Děkujeme firmám Beta Robotics a Auto Horejsek

V Kalich Areně proběhl v uplynulých dnech generální úklid, který byl nařízen poté, co zdravotní testy prokázaly nemoc COVID-19 u jednoho z účastníků Děčínské hokejové školy a jednoho zaměstnance zimního stadionu. Sterilizaci prostředí a úklidové práce provedla zcela zdarma na doporučení pana Reného Horejska z firmy partnera klubu Auto Horejsek společnost Beta Robotics, která se touto problematikou zabývá již dlouho a používá nejmodernější metody. Všem, kdo se na pomoci při úklidu podíleli, patří velký dík.

Ve středu 22. července byl kvůli pozitivnímu případu nemoci COVID-19 uzavřen zimní stadion v Litoměřicích. Takřka celý týden pak v Kalich Areně probíhal generální úklid, který měl za úkol kompletní sterilizaci všech prostor stadionu i jeho zázemí.

Úklidu se na doporučení Reného Horejska ze společnosti Auto Horejsek, která je partnerem klubu, zhostila firma Beta Robotics. Ta se touto problematikou zabývá už dlouho a využívá nejmodernější metody a technologie. Pracuje především s UV robotickou jednotkou (UVGI-ultrafialové germicidní zařízení), která dokáže dokonale zlikvidovat veškeré viry, bakterie i jiné škodlivé mikroorganismy v daném prostoru.

Sterilizace proběhla zcela zdarma a byla dokončena v úterý 28. července. Společnosti Beta Robotics za ni patří velké poděkování. Kalich Arena ale prozatím zůstane uzavřena. „Vzhledem k tomu, že testy prokázaly pozitivitu u jednoho zaměstnance Kalich Areny, je několik dalších zaměstnanců zimního stadionu v preventivní karanténě a není tak možné zahájit plnohodnotný provoz sportoviště,“ řekl ředitel klubu Jan Fišera.

Prozatím zůstává přerušen také prodej permanentních vstupenek na příští sezonu Chance ligy, jež by měla odstartovat 12. září. Jak dlouho zůstane Kalich Arena pro veřejnost uzavřena a v jakém režimu bude fungovat, se stále řeší. „O dalším provozu areálu se budeme bavit v následujících dnech, protože situace se mění každou hodinou a vše je nutné řešit operativně. O dalším provozu Kalich Areny, přípravě A týmu i zahájení přípravy mládeže budeme dále informovat," doplnil Jan Fišera.