10. 7. 2020 | Martina Kramerová

Dvacítka zná nominaci na přípravu se Slovenskem. Nechybí v ní ani kališníci

Českou reprezentaci do dvaceti let čekají v závěru července první tři přípravné zápasy nové sezony. Talentovaní mladíci se v Brně třikrát za sebou střetnou se Slovenskem. V nominaci na trojzápas s východními sousedy nechybí ani kališníci – Ondřej Baláž, Daniel Poizl a David Jindra. Asistentem trenéra Mlejnka je navíc litoměřický kouč David Bruk a kondičním trenérem Martin Iterský.

Reprezentanti kategorie U20 odehrají v závěru července první tři přípravná utkání nadcházejícího soutěžního ročníku. V Brně vyzvou Slovensko a odehrají s ním hned tři zápasy. Duely jsou na programu v pátek 24. července, v neděli 26. července a v pondělí 27. července. První dvě utkání začínají v 17:00, poslední je od 16:00.

Pozvánku na přátelské bitvy s východními sousedy obdrželo i několik kališníků, a to obránci Ondřej Baláž a Daniel Poizl a útočník David Jindra. Mezi osmadvaceti jmény ale nechybí ani další hráči, kteří uplynulou sezonu prošli Stadionem – Michael Krutil, Karel Klikorka a David Vitouch. Mezi náhradníky figurují kališníci Marek Berka a Petr Hašek. Nescházejí opět ani hokejisté, kteří loni oblékli kališnický dres - Jan Škorpík, Šimon Zajíček, Jan Mlčák, Tomáš Bernat, Matěj Morong a Filip Přikryl.

Hráči se na Moravě sejdou už 19. července a budou stejně jako na přípravném kempu v Rokycanech trénovat pod vedením nového realizačního týmu v čele s Karlem Mlejnkem, jemuž dělají asistenty litoměřický kouč David Bruk a Pavel Trnka. Litoměřickou ekipu v reprezentační dvacítce doplňuje ještě kondiční trenér Martin Iterský.

Program přátelských zápasů (Sportcentrum Lužánky)

Pátek 24. července 2020: Česko – Slovensko 17:00

Neděle 26. července 2020: Česko – Slovensko 17:00

Pondělí 27. července 2020: Česko – Slovensko 16:00

Foto: Ronald Hansel