12. 7. 2020 | Hana Kubatková

Prázdniny mladých hráčů Stadionu: dovolená, hokejové kempy i individuální příprava

S koncem školního roku začaly mladým kališníkům prázdniny a po úspěšném absolvování suché letní přípravy mají před sebou zasloužené volno. Jejich hlavním cílem je zůstat v kondici a individuálně se připravovat na novou sezonu. Mezi plánovanými aktivitami nechybí jízda na kole, běhání, nebo přípravné kempy. Mladí hráči nevynechávají ani trávení času s kamarády. „S klukama z týmu a pár dalšími kamarády se chystáme na týden na vodu,“ těší se junioři Jan Macel a Michal Svoboda.

Plány mladých hráčů na červencové volno jsou nabité. I do individuální přípravy se kališníci ale chystají dát vše. „Jako první se chystám na přípravný kemp do Prahy, pak ještě na jeden do hlavního města a na konci července budu mít kemp v Litoměřicích,“ podělil se o své plány na červencové volno dorostenec Matěj Čech.

Ani dorostenecký útočník Matyáš Bořil nevynechá účast na přípravném kempu. „První týden jedu na kemp Tomáše Hadravy do Železné Rudy, který bude zaměřený na letní přípravu. Zbytek času budu pracovat na chatě, takže se to dá brát jako trénink na horní polovinu těla. Také plánuji běhat a jezdit na výlety na kole.“ Na chatu se chystá i Bořilův spoluhráč Jáchym Ryba, který tam plánuje týdenní odpočinek, jízdu na kole, běh a plavání. „Až se vrátím z chaty, pojedu na Moravu, kde se také plánuji věnovat především kolu. Ve zbylých dvou týdnech zatím žádné plány nemám, ale chtěl bych si sehnat nějakou brigádu."

Juniorský obránce Martin Vízner se mimo jiné s rodinou chystá na dovolenou do Rakouska, kde hlavní náplň bude tvořit jízda na kolech. „Plánuji jezdit i v Čechách. Zároveň bych rád navštěvoval posilovnu a chodil běhat, abych se udržel v kondici. Zbytek volného času chci investovat do práce na zahradě,“ dodal mladý kališník.

Junioři Michal Svoboda s Janem Macelem se první týden v červenci chystají relaxovat s kamarády na vodě a odpočinout si tak od letní přípravy. „Až se vrátím z vody, budu chodit na brigádu a trávit čas s rodinou. Také se budu věnovat posilování a běhání a možná poletím s rodinou na týden na Maltu,“ popsal Jan Macel své zbylé zamýšlené aktivity. I Michal Svoboda se o ně podělil „Já po návratu budu pár dní doma než pojedeme s rodinou na hory do Harrachova, kam si bereme kola a každý den se podíváme na nějaká zajímavá místa v okolí. Vracíme se na konci července, takže pak už budu s týmem trénovat na ledě.“

K týdennímu výletu se přidá také Jakub Hák, který společně s kamarády bude sjíždět řeku Ohři. „Až se vrátím z vody, pojedu za rodinou na Moravu a také se budu pilně připravovat na novou sezonu," dodává mladý bek. Kryštof Hrzán se také chystá volno plně využít. „Plánuji především odpočívat. Také bych chtěl věnovat čas kamarádům a různým výletům s nimi, třeba na Lovoš a rodině a v neposlední řadě i individuální přípravě na novou sezonu."

Marek Krocker se chystá volný čas využít naplno pro zlepšení kondice a přípravě na novou sezonu. „Chystám se chodit na led a jezdit na skatemill. Na suchu se budu věnovat běhání, posilování, skákání přes žebřík a střelbě na bránu,“ uvedl některé ze svých plánovaných aktivit juniorský útočník. „S kamarády budu chodit plavat, hrát tenis nebo fotbal a o víkendy hokejbal. Myslím si, že to bude celkem záživné a hodně zajímavé“ uzavřel mladý kališník.