24. 6. 2020 | Martina Kramerová

Terčovaná, míčové hry i opékání buřtů. Mladí kališníci si užili skvělé odpoledne

Stadion zkraje tohoto týdne uspořádal pro hráče 2., 3. a 4. třídy další parádní mimohokejovou akci. Mladí kališníci si vyzkoušeli tzv. „terčovanou“, prošli se krásnou přírodou, zahráli si různé míčové hry a společně s rodiči opekli buřty. Všichni si tak užili skvělé červnové odpoledne.

Hráči a hráčky 2., 3. a 4. třídy si v úterý užili krásné odpoledne, ve kterém pro ně trenéři a rodiče připravili tzv. „terčovanou“. Děti se rozdělily do skupin a procházely Opárenským údolím. Na trase je čekalo několik úkolů, při nichž si otestovaly znalosti z hokejového prostředí.

Poté, co všech osmatřicet dětí dorazilo do cíle ve sportovním areálu v Malých Žernosekách, zahráli si všichni s chutí fotbal, basketbal a florbal. Následně si děti opekly buřty a poseděly s rodiči. Maminky připravily navíc k zakousnutí domácí koláče a buchty. Tatínkové se postarali o pitný režim..

Z průběhu terčované měl radost i šéftrenér litoměřické mládeže Vladimír Domin. „Tato akce zapadá do naší klubové filozofie, chceme dělat něco víc než hokej - vzájemně se poznávat a tvořit hokejovou rodinu,“ uvedl. Celá akce se náramně vydařila a rozhodně nebyla poslední.

Děti si opekly také buřty.

Při terčované se plnily různé úkoly.