14. 5. 2020 | Vít Trubička

Mládeži začala letní příprava. Jaký byl pro hráče návrat k tréninku?

Mladým hráčům Stadionu minulý týden začala letní příprava. Ve všech kategoriích se tak už naplno rozjel kolotoč tréninků a mladí kališníci mají před sebou více než měsíc tvrdé práce v tělocvičně, na atletickém stadionu i v terénů, aby byli co nejlépe připraveni na nový ročník. „Těšili jsme se na společné setkání,“ znělo shodně od různých hráčů poté, co závěr uplynulé sezony i další plány narušila epidemie koronaviru.

Mladí kališníci za sebou mají první dny letní přípravy. Do té vstoupily všechny týmy od juniorů po přípravku. Zejména nejstarší kategorie už začaly naplno. „ První trénink byl úplně nejtěžší,“ popsal své dojmy Karel Drahorád z deváté třídy. Právě deváťáci to mají ještě o něco náročnější, neboť nastupují společně s dorostem pod vedením trenéra Zuziaka. Nadále to ale podle něj bude už jen lepší.

Společný trénink dorostu a 9. třídy

V tom se shoduje i s kapitánem juniorky Vojtěchem Francem, který vstoupil do své poslední juniorské sezony. „Nikdo podle mě nemá rád letní přípravu, po pauze je vždycky náročné nastoupit, ale podstoupit se to musí,“ sdělil France své dojmy z úplně prvního tréninku, který junioři v novém složení pod trenéry Buďou a Hříbalem absolvovali.

K určitým hráčským změnám došlo i v týmu dorostu. Nejenže došlo k posunu ročníků, kdy do juniorky odešli hráči r. 2003 a z 9. třídy přišli noví s rokem narození 2005. Zároveň ale se zde objevila nová tvář Martin Stejskal, který dosud nastupoval za Českou Lípu. „První tréninky byly náročné, ale super,“ popsal novic v litoměřických řadách své pocity z úplného počátku svého angažmá ve Stadionu.

To mladší kategorie zpočátku volily trochu pozvolnější program, aby se hráči postupně dostávali do plného tempa. „Úplně první trénink jsme spíše hráli hry, než bychom vyloženě trénovali, proto pro nás nebylo tak těžké vrátit se do tréninkové zátěže,“ shodují se hráči osmé třídy Tobiáš Tvrzník a Tadeáš Míček.

Setkání s týmem je vždy příjemné, zní napříč všemi kategoriemi

Na karanténě bylo nejtěžší udržet si sociální odstup, proto všichni hráči byli rádi, když se opět mohli vrátit ke své hokejové partě. Například pro Karla Drahoráda byly předchozí dva měsíce v tomto smyslu nepříjemné. Kvůli skvělým vztahům v kabině hodnotil návrat k týmu za příjemný i junior France. A to i přesto, že s některými spoluhráči se setkával v rámci možností i během dlouhé pauzy.

Junioři se již od počátku zaměřili na silová cvičení.

A jak se mladí kališníci během dvouměsíční přestávky udržovali? Nejrozšířenější činností byl bezpochyby běh. Tomu se věnovali Tadeáš Míček, Karel Drahorád, Martin Stejskal i Vojtěch France. Oba starší hráči se snažili i posilovat. „Snažil jsem se něco dělat, abych nebyl úplně v háji,“ stručně vystihl France nutnost pohybu během předchozích dvou měsíců pro nutnou připravenost před startem letní přípravy.

To gólmanská stálice osmé a deváté třídy Tobiáš Tvrzník udržovala fyzičku i pomocí cyklistiky. V tomto na tom byl stejně s jeho spoluhráčem Tadeášem Míčkem, který také nenechal kolo odpočinout a často na něm vyjížděl. Díky těmto aktivitám pak nikdo z hráčů nemohl říct, že by přišel zcela nepřipraven. Až do konce června tak mají mladí hokejisté možnost tvrdě potrénovat, aby byli všichni maximálně připraveni na jistě velmi očekávaný start nového ročníku.