12. 3. 2020 | Martina Kramerová

Hokejová sezona se ruší! Děkujeme fanouškům za podporu a pochopení

Konec! Ve čtvrtek dopoledne zasedl kvůli krizové situaci ohledně šíření koronaviru výkonný výbor ČSLH, který rozhodl, že se letošní ročník Chance ligy nedokončí. Kromě ní budou ukončeny i všechny další soutěže. Do Tipsport extraligy automaticky postupuje vítěz základní části - ČEZ Motor České Budějovice. Všem děkujeme za respektování a pochopení tohoto rozhodnutí i za podporu a přízeň v této sezoně.

Ve středu proběhlo jednání extraligových i ligových klubů týkající se momentálních nařízeních Vlády ČR. Tipsport extraliga byla nejprve do 29. března přerušena, zástupci Chance ligy se nedokázali domluvit na společném postupu.

Ve čtvrtek tak proto rozhodl o osudu 2. nejvyšší soutěže výkonný výbor ČSLH, který zbytek zápasů zrušil. Zároveň rozhodl o tom, že extraligu si v příští sezoně zahraje vítěz základní části - ČEZ Motor České Budějovice. S vyhlášením krizové situace došlo i k ukončení letošní Tipsport extraligy.

„Všichni jsme se na play-off těšili a mrzí nás, že se ruší. Nařízení ale plně respektujeme. Tuto variantu jsme podpořili i na středeční schůzi zástupců klubů. Zároveň bychom chtěli pogratulovat Českým Budějovicím k postupu,“ řekl zástupce Stadionu Jan Fišera.

„Stejně tak se nedohrají ani mládežnická utkání. Mrzí nás i ukončení sezony mládeže. Vzhledem k novým opatřením ze strany klubu je ukončen provoz ledové plochy. Od pátku 13. 3. 2020 bude pro veřejnost uzavřen celý zimní stadion," uvedl ředitel klubu.

Klub by závěrem rád poděkoval všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v uplynulé sezoně. Buďte na sebe opatrní a snad se všichni ve zdraví a pohodě sejdeme na startu dalšího ročníku Chance ligy.