7. 3. 2020 | Filip Hulín

Bek Jebavý: Slavia? Super výkon! Pětistovka? Už jsem starý, smál se

Stadion v posledním kole skupiny o pořadí v play-off porazil Slavii a postoupil přímo do čtvrtfinále. Před zápasem byl vyznamenaný obránce Jiří Jebavý, který odehrál proti Motoru již své pětisté utkání ve druhé nejvyšší soutěži. ,, Je to pěkné, že jsem dostal ocenění. Uvědomil jsem si, že jsem docela starý a že se mi to krátí. Bylo to hezké. Pět set utkání je dost. Jsem rád, že jsem vydržel takhle dlouho, hlavně po zranění ze začátku sezony jsem si říkal, jestli se vůbec zvládnu vrátit,“ okomentoval své výročí spolehlivý obránce.

Podařilo se vám porazit Slavii a postoupit do čtvrtfinále. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?

Rozhodující zápas jsme zvládli slušně, po celou dobu jsme si udržovali dvougólový náskok. Z naší strany to bylo velice dobré utkání. Hráli jsme to, co po nás chtěli trenéři. Věděli jsme, že ty zápasy jsou většinou o nás, protože když hrajeme to, co máme, tak jsme úspěšní. Navíc jsme vydrželi hrát celých šedesát minut, což se nám v posledních zápasech nedařilo. Super výkon od celého týmu.

V jaké části zápasu myslíš, že se lámal chleba?

Rozhodla první třetina, když se nám podařilo dát dva góly, i když si myslím, že jsme mohli nějaké branky přidat. Díky tomu, že to bylo stále o dva góly, jsme byli klidnější než soupeř. Druhá třetina byla lehce divočejší, když jsme se nechali asi třikrát vyloučit, ale pořád se nám dařilo udržovat dvougólové vedení, takže soupeř musel a my mohli zápas kontrolovat.

Ve vyřazovacích bojích váš čeká Vsetín, navíc začínáte na Lapači, kde je dost specifická atmosféra. Co od toho čekat?

37
Tolik střel dokázal zadák Jiří Jebavý zblokovat během 33 odehraných zápasů.

Na Vsetíně chodí hodně lidí, je tam bouřlivá atmosféra, všichni na nás řvou. Konkrétně na Lapači na nás křičí hodně. Nás to naopak motivuje, protože každý chce hrát před co nejvíce fanoušky. Bude to nepříjemný soupeř, mají velké silně hráče. Bude to bitva.

Kdyby Chomutov v posledním kole vyhrál, mohli jste se utkat s ním. Byl by to pro vás lepší soupeř?

Chomutov by byl lepší, co se týče vzdálenosti. Navíc bych řekl, že na Chomutov se nám více daří. Play-off je ale nová soutěž, takže se Vsetína rozhodně nebojíme a budeme chtít přes ně přejít.

Před play-off sérií nyní máte několika denní volno. Jak ho využiješ?

Do středy máme volno, takže budu doléčovat šrámy a trošku si i odpočinu. Od středy se ale začneme naplno připravovat.

Při zápase s Motorem jsi odehrál pětisté utkání ve druhé nejvyšší lize. Co to pro tebe znamená?

Je to pěkné, že jsem dostal ocenění. Uvědomil jsem si, že jsem docela starý a že se mi to krátí. Bylo to hezké. Pět set utkání je dost. Jsem rád, že jsem vydržel takhle dlouho, hlavně po zranění ze začátku sezony jsem si říkal, jestli se vůbec zvládnu vrátit. Jsem rád, že jsem se dokázal vrátit a doufám, že ještě nějaké stovky přidám.

Přišlo vás podpořit 1526 fanoušků. Co říkáš na jejich fandění?

Bylo to skvělé. Je super, že nás přišli podpořit, protože všichni věděli, o co se hraje. Moc jim děkujeme za podporu.

V posledních desítkách vteřin celý stadion tleskal vestoje. Jaký to byl pocit?

Bylo to parádní, pro tyto chvíle hokej hrajeme, navíc v takovém zápase o všechno.