3. 3. 2020 | Vít Trubička

Před play-off naposledy venku, Stadion míří do Chomutova

Po těsné prohře v Havířově mají kališníci před sebou další venkovní klání. Vydají se do chomutovské ROCKNET ARÉNY bojovat o body s tamějšími Piráty. Podkrušnohorskému celku se ale momentálně daří sbírat body, proto to nebude nic jednoduchého. Stadion potřebuje body v boji o první šestku zajišťující přímý postup do play-off. Podaří se Litoměřicím uspět?

Údaje po 26. kole
skupiny o pořadí v play-off

4. místo (92 bodů)
Postavení v tabulce
7. místo (82 bodů)
164:148
Skóre
191:183
Petr Stloukal (23+28)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Voženílek (21+41)
Petr Stloukal (23 gólů)
Nejlepší střelec
Martin Kadlec (29 gólů)
Dušan Žovinec (5+15)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Marcel (14+20)
Dominik Pavlát (92,21 %)
Martin Altrichter (88,57 %)
Úspěšnost brankářů
Adam Beran (90,88 %)
Jan Škorpík (88,79 %)
Chomutov – České Budějovice 1:2
Poslední utkání
Havířov - Litoměřice 4:3

Kališníci se vydají na zápas proti týmu, který má již nějakou dobu jistotu přímého postupu do čtvrtfinále. V tabulce mu momentálně patří čtvrté místo se ziskem 92 bodů. Čtyři body ztrácí Chomutov na třetí Vsetín a zároveň má čtyři body náskok na pátý Havířov.

86,92 %
Chomutovu se daří zejména oslabení. Procento úspěšnosti má nejvyšší v celé Chance lize.

Piráty srazila na současné pozice zejména sedmizápasová série proher. Po jejím přerušení ale Chomutov odehrál zatím pět zápasů, z nichž ve třech bral tříbodový zisk. Byly to ale vždy jen těsné výhry o jeden, maximálně o dva góly. Chomutovští tak porazili Havířov, Slavii a Porubu. Naopak nestačili na Vsetín a Motor, i v tomto případě ale mezi oběma týmy byl minimální gólový rozdíl.

Nejproduktivnějším hráčem Chomutova je stále Petr Stloukal. Útočník s extraligovými zkušenostmi z Karlových Varů zažívá bodově nejlepší sezonu v seniorském hokeji. Svému současnému zisku 51 bodů se přiblížil v předloňském ročníku, kdy Energie hrála v 1. lize. Tehdy jich nasbíral 38 za shodný počet devatenácti gólů i asistencí. V Chomutově mu momentálně patří i pozice nejlepšího střelce (23 úspěšných tref), jakožto i nejlepšího nahrávače (28 asistencí).

V brankovišti je suverénní jedničkou Chomutova Dominik Pavlát. Pirátskou svatyni střežil v 51 případech a počínal si celkem úspěšně. Procentuálně je jeho úspěšnost vyčíslena na 92,21 %. Záda mu hlídají mladí Richard Běhula a Martin Altrichter. Altrichter nastoupil do pěti zápasů, Běhula do čtyř. Oba dva kromě toho nastupují za Chomutov v DHL Superpoháru i ve druholigových klubech Havlíčkově Brodu, respektive v Bílině.

V ROCKNET ARÉNĚ Stadion letos nevyhrál. Zlomí sérii?

Stadion se proti Pirátům představil v této sezoně již v pěti kláních. Častěji se ale radoval podkrušnohorský soupeř. Zvítězit se Chomutovu povedlo už v prvním vzájemném zápase na jeho ledě. Šlo ale jen o těsnou výhru 2:1. Odveta v Kalich Areně již patřila Stadionu. Chomutovští v ní museli skousnout debakl 3:8. Dařilo se zejména Markusi Korkiakoskimu, který se dvakrát prosadil a dvakrát asistoval.

Kališníci v předchozím klání v Chomutově.

V prvním souboji skupiny o play-off bojovaly oba týmy o body až do posledního dechu. Proto se také zápas překlopil až do prodloužení, a to po gólově bohaté závěrečné třetině. I prodloužení se neslo v duchu celého průběhu utkání. Jakub Sklenář jej rozhodl až v 65. minutě. Druhý duel ovládl Chomutov poměrem 3:1. Naposledy se radovali kališníci, kteří tak přetrhli dlouhou šňůru porážek. Výhru Stadionu v prodloužení vystřelil Michael Gaspar.

Na čele litoměřické tabulky produktivity je stále Daniel Voženílek s 62 body. Toho ale dohání Martin Kadlec s 56 body. Pokud bychom počítali pouze boje o pořadí v play-off, tak už Kadlec Voženílka přeskočil.

Podaří se kališníkům vyplenit přísně střežené pirátské území? Úvodní buly v ROCKNET ARÉNĚ bude vhozeno v 17:30. Na samotný zápas naplánoval výjezd litoměřický fanklub. Připraven bude i přímý přenos na Hokejka TV, textový přenos na webu Onlajny.com.