25. 1. 2020 | Martina Kramerová

Nelepí nám to! Prohra je další ztráta, mrzí kapitána Voženílka

V duelu se Vsetínem sice Daniel Voženílek zaznamenal další kanadský bod, tentokrát však k výhře nepomohl. Stadion držel polovinu zápasu se soupeřem krok, pak ale začal ztrácet a prohrál. „Řekli jsme si, že musíme konečně vyhrát. Do utkání jsme ale vstoupili tak, jak jsme vstoupili. Je to těžké hodnotit. Pro nás další ztráta,“ mrzelo litoměřického kapitána s šestadevadesátkou na zádech.

Kališníci nestačili na Vsetín a prohráli na vlastním ledě o čtyři góly. Jak utkání vypadalo z tvého pohledu?

Před zápasem jsme si řekli, že už máme moc velkou sérii proher a musíme konečně vyhrát a získat nějaké body. Do utkání jsme ale vstoupili tak, jak jsme vstoupili. Celkově jsme si vlastní vinou dali tři branky, takže je těžké to hodnotit. Je to pro nás další ztráta.

Sám jsi zmínil nepovedený start. Úvodní branku jste inkasovali už v 1. minutě. Jak moc těžké bylo se po takové „ťafce“ sebrat?

Těžké to bylo hodně. Obzvlášť když jsme si v kabině něco řekli, a pak hned na začátku dostali gól, což nám samozřejmě moc nepomohlo. Naštěstí jsme se do zápasu dokázali ještě vrátit, když jsme srovnali skóre. Za stavu 1:1 jsme si ale sami dali dva góly a dost si to zkomplikovali.
35
Tolik nahrávek už zaznamenal Daniel Voženílek v této sezoně. Pětatřicátou proti Vsetínu.

Skóre se ze stavu 1:1 rychle změnilo na 1:3 ve prospěch soupeře. A to v průběhu pouhých 13 vteřin. Co podle tebe bylo hlavní příčinou? Ztráta koncentrace, nebo i troška smůly?

Těžko říct. Možná od všeho trochu. Rozhodně by se to ale stávat nemělo a my se z toho musíme poučit. Dostat dvě branky během takové chvilky zkrátka nejde.

Takřka od začátku utkání jste kvůli zranění Františka Klejny museli stáhnout obranu na pět hráčů. Jak moc to poznamenalo vaši hru?

Určitě to nebylo nic příjemného. Obzvlášť když se sestava z různých důvodů často mění. Tohle navíc bylo přímo při zápase a nedalo se na to nijak moc reagovat. Kluci samozřejmě byli unavení, ten hráč tam chyběl. Ale na to se nemůžeme vymlouvat.

Musíme víc střílet, Beran pomůže, říká Voženílek

Zmínil jsi různé změny. Těmi posledními jsou prozatímní odchod Petera Jánského a návrat Matěje Berana. Bereš staronového útočníka jako rovnocennou náhradu?

Je dobře, že je Matěj zpátky. Je to velmi dobrý útočník, který nám může hodně pomoct. Dokázal to už proti Vsetínu, když dal gól. My na soupeře často nemáme silově a v tom by nám mohl být dost platný.

Stejně jako v několika posledních zápasech jste i tentokrát zaznamenali množství střel na bránu, ale málo gólů. Proč to v koncovce tak vázne?

Koncovku se snažíme zlepšit, ale v poslední době nám to nelepí a nepadá to tam. Možná musíme v zakončení přidat trochu víc chytrosti. Zároveň bychom měli ještě víc střílet, aby byla i větší šance, že dáme branku.

V předbrankovém prostoru vám to nefungovalo ani v přesilovkách. Z osmi pokusů jste skórovali pouze jednou. Čím to? Měl soupeř oslabení tak dobře pokrytá?

Musím říct, že tentokrát nebyly přesilovky tak dobře sehrané. Moc jsme si s nimi nepomohli. Něco tomu chybělo. Třeba nám přeskočil puk. Byly to malé věci, ale ve výsledku rozhodly o tom, že jsme skoro v žádné početní výhodě nedokázali vstřelit gól, který by nám mohl hodně pomoct. Ale myslím, že to bylo spíš proto, že nám trošku chybělo štěstí.

Série porážek se po bitvě se Vsetínem natáhla už na čtyři utkání. Co udělat pro to, abyste ji konečně utnuli?

Musíme si o tom promluvit, makat na trénincích a v zápasech bojovat, aby se to konečně zlomilo. Když bude každý pracovat na maximum, doufám, že se nám to brzy povede otočit.