21. 1. 2020 | Filip Hulín

Další domácí utkání! Stadion přivítá Slavii

Po domácí porážce s Českými Budějovicemi pokračuje Chance liga dalším kolem. Tentokrát do Kalich Areny zavítá pražská Slavia, která se nachází na sedmé příčce, pouhé čtyři body za Stadionem. Pražané si navíc v minulém zápase dokázali poradit na domácím ledě se silným Přerovem. Naváže Stadion na dobrý výkon proti lídrovi tabulky?

Údaje po 13. kole
skupiny o pořadí v play-off

5. místo (72 bodů)
Postavení v tabulce
7. místo (68 bodů)
155:133
Skóre
122:123
Daniel Voženílek (18+32)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Šmerha (24+21)
Markus Korkiakoski (20 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Šmerha (24 gólů)
Patrik Marcel (11+15)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (5+15)
Adam Beran (91,70 %)
Jan Škorpík (89,06 %)
Úspěšnost brankářů
Martin Michajlov (92,30 %)
Roman Málek (90,89 %)
Litoměřice – České Budějovice 4:6
Poslední utkání
Slavia - Přerov 4:2

Na Stadion čeká další těžký zápas. Do Litoměřic přijede pražská Slavia, která se nachází pouze čtyři body za Stadionem. Půjde tedy o hodně. Pražané navíc v minulém zápase dokázali porazit na domácím ledě 4:2 Přerov.

Ofenzivním tahounem Slavie je bezesporu Tomáš Šmerha, který zažívá životní sezonu a s 45 body vede produktivitu Pražanů. Jeho výkony ho dokonce vynesly až do extraligového Kladna. Daří se i Filipu Kuťákovi či Danielu Vrdlovcovi, kteří zaznamenali 31, respektive 28 bodů.

Nejproduktivnějším obráncem je čtyřicetiletý Jan Novák, jenž dal pět gólů a zaznamenal patnáct asistencí.

Nejlepším střelcem Slavie je s 24 góly Tomáš Šmerha.

Největší porci zápasů si ve slávistické brance připsal bývalý kališník Martin Michajlov. Na třináct utkání se do branky postavil i Roman Málek.

V minulém vzájemném zápase byli úspěšnější kališníci, kteří dokázali na ledě Slavie zvítězit o jedinou branku, zásluhou rozhodující trefy Kadlece.

Stadion v minulém zápase nestačil na lídra tabulky z Českých Budějovic, s nímž dlouho drželi krok. Motor ale prokázal zkušenosti a v závěrečné třetině rozhodl utkání. Kališníci se tedy nachází na páté příčce tabulky se 72 body.

Nejproduktivnějším hráčem v kališnickém dresu je Daniel Voženílek, litoměřický útočník má na svém kontě osmnáct gólů a třicet dva asistencí. Nejlepším střelcem týmu je s 20 góly finský útočník Markus Korkiakoski. Tahounem mezi obránci je Patrik Marcel, jenž vstřelil jedenáct branek a zaznamenal patnáct nahrávek.

Utkání v Kalich Areně začíná ve středu v 17:30. Video přenos bude k dispozici na Hokejka TV, textový pak na onlajny.com