24. 11. 2019 | Vít Trubička

Od druhé třetiny šla naše hra nahoru, říká dorostenecký bek Marcin

Litoměřičtí dorostenci v předešlém víkendu nastoupili do dvou soutěžních utkání. První z nich odehráli na ledě Klatov proti Plzni B, podruhé se představili doma s Děčínem. Právě druhé utkání proti medvědům zhodnotil Jakub Marcin, jemuž se povedlo dvakrát v krátkém čase využít přesilovku. „Dvě využité přesilovky nás hodně nakoply a odpíchli jsme se od nich do zápasů,“ řekl produktivní bek dorostu o svých úspěšných akcích.

Dorost má za sebou víkendová utkání, v Klatovech a doma proti Děčínu. S medvědy dokázal zvítězit vysoko 7:3, proti klatovské rezervě Plzně válčil o body až do posledního dechu, přesto i tam nakonec bral tři body po těsné výhře 7:6. „V obou utkáních nevidím rozdíly. Pro nás je každý soupeř úplně stejný, nemůžeme jej rozlišovat podle toho, jací jsou v jeho kádru hráči, nebo co to je za tým,“ popsal zápasy svěřenců trenéra Vladimíra Domina bek Jakub Marcin.

2
Hned třikrát se kališnickým dorostencům povedlo vstřelit takové množství gólů během jedné minuty. Stalo se tak v 6., 21. a 35. minutě.

„Utkání pro nás nebylo vůbec lehké, ale od druhé třetiny jsme měli všichni lepší přístup ke hře a ta šla akorát nahoru,“ hlásil asistent kapitána dorostu o samotném utkání s Děčínem. Do toho dorostenci vstoupili s novou tváří, Tobiasem Vaitem, který před nedávnem přišel z ústeckého Slovanu. Premiérovou účast v brance dorostu také zaznamenala juniorská reprezentační gólmanka Barbora Hromádková, byť ji po 24 minutách střídal Václav Kühn.

Právě změna v brankovišti a zúžení sestavy byly podle důrazného obránce Litoměřických ty hlavní aspekty pro pozitivní vývoj skóre. „Výměna brankáře nám dodala sebevědomí. Bára si sice v brance vedla dobře, ale Venca to dochytal tak, jak měl,“ hovořil Marcin o roli gólmanů v utkání.

Jakub Marcin ale v utkání projevil i své ofenzivní kvality. Pouhých 31 vteřin mu stačilo k tomu, aby za záda děčínského brankáře Blažka umístil hned dva kotouče. Obě střely navíc padly z téměř totožné situace po těžké střele od modré. „Zkouším střílet na branku pokaždé, učíme se to takhle na trénincích, nyní se zadařilo,“ popsal dvougólový střelec svou roli v přesilovkách, kterou se snaží plnit. Samotné přesilovky pak vstoupily hodně do vývoje utkání. „Hodně nás nakoply ty dvě početní výhody, které jsem proměnil a od nich jsme se odpíchli do zápasu,“ řekl dorostenecký bek o důležité části vítězně zvládnutého utkání.

Zrovna tak ale dorostenci museli ve třetí třetině čelit dvěma oslabením. „Trochu nám to ubralo síly, protože jsme ještě byli unaveni z předchozího zápasu, ale myslím, že jsme je odehráli dobře,“ řekl Marcin o početních nevýhodách a jejich vlivu na hru. První zápas v Klatovech odehrál dorost v sobotu, utkání s Děčínem na ně čekalo o den později. Jistě tedy měli za sebou dorostenci náročný program. „Samozřejmě je to těžké, ale jsme chlapi, takže to zvládneme,“ burcoval asistent kapitána k současným soubojům i dalšímu množství zápasů.