19. 11. 2019 | Filip Hulín

Netradičně ve čtvrtek! Do Litoměřic přijíždí Zubři z Přerova

Po velkolepém obratu, který kališníci předvedli na ledě Prostějova, pokračují dalším duelem Chance ligy. Tentokrát oproti ostatním týmům netradičně ve čtvrtek, kdy narazí na Přerov. Ten se nachází na čtvrtém místě tabulky, tedy hned za Stadionem. Zubři dokázali v minulém kole dokonce porazit na domácím ledě České Budějovice. Dokáže jim Stadion oplatit úvodní porážku a odskočit v tabulce?

Údaje po
24. kole

2. místo (47 bodů)
Postavení v tabulce
4. místo (46 bodů)
85:58
Skóre
65:44
Daniel Voženílek (9+16)
Nejproduktivnější hráč
Roman Pšurný (14+8)
Martin Kadlec (10 gólů)
Nejlepší střelec
Roman Pšurný (14 gólů)
Patrik Marcel (7+7)
Nejproduktivnější obránce
Mikuláš Zbořil (2+9)
Tomáš Král (90,00 %)
Adam Beran (93,17 %)
Úspěšnost brankářů
Lukáš Klimeš (95,48 %)
Michael Petrásek (92,27 %)
Prostějov – Litoměřice 4:5p
Poslední utkání
Přerov – České Budějovice 3:2sn

Po skvělém obratu v Prostějově se Stadion utká se Zubry z Přerova. Rozhodně se nebude jednat o jednoduchý zápas, protože Moravané v minulém kole dokázali zastavit jízdu Motoru a utnout jeho vítěznou šňůru.

Přerovu se zatím v této sezoně daří, nachází se totiž na čtvrtém místě tabulky, hned bod za Stadionem. Moravané se mohou opírat o nejlepší obranu v celé lize v čele s procentuálně nejlepším gólmanem Lukášem Klimešem.

V prvním letošním zápase Stadion cestoval do Přerova a byla z toho porážka 5:2, kdy Zubři zabrali v poslední periodě a třemi góly během pěti minut dokázali strhnout vedení na svou stranu a dokráčet si pro výhru 5:2.

V přerovském dresu se daří Pšurnému či Navrátilovi

Největší útočnou hrozbou Moravanů je bezesporu Roman Pšurný, tento zkušený třiatřicetiletý matador má na svém kontě již čtrnáct gólů a osm asistencí, tato bilance ho vynesla až na osmé místo kanadského bodování celé ligy. O tři body méně má mladý Jakub Navrátil, který zaznamenal šest branek a třináct nahrávek. Nejproduktivnějším obráncem je Mikuláš Zbořil s jedenácti body. O dva body méně má Jakub Kubeš.

Obránce Jiří Jebavý se v minulém kole vrátil po dlouhém zranění do sestavy Stadionu.

Kališníkům se v této sezoně také daří náramně, po 23. kole se nachází na skvělém druhém místě tabulky se 47 body. V litoměřickém dresu prožívá skvělou sezonu Daniel Voženílek, který zaznamenal již 25 bodů, což ho řadí na páté místo mezi všemi hráči. Neméně úspěšní jsou i Martin Kadlec, či projektový hráč Vojtěch Střondala.

Dokáže Stadion porazit Přerov a připsat si další tři body? Utkání mezi druhým a čtvrtým týmem tabulky začíná v litoměřické Kalich Areně netradičně ve čtvrtek v 17:30. Živý přenos bude k dispozici na Hokejka TV, textový pak na onlajny.com.