12. 11. 2019 | Martina Kramerová

Boj o výhru číslo pět! Stadion vyráží po repre pauze do Sokolova

Chance liga se kvůli reprezentační pauze uložila ke krátkému podzimnímu spánku, jenž ale trval pouhý týden. Teď už se znovu rozjíždí kolotoč bojů o co nejlepší umístění v tabulce pro play-off. Druhá nejvyšší soutěž totiž načne závěrečnou třetinu základní části. Kališníci se v rámci 21. kola utkají se Sokolovem, který letos už dokázali porazit. Napodobí Stadion vítězství z Kalich Areny a natáhne sérii výher?

Údaje po
20. kole

15. místo (11 bodů)
Postavení v tabulce
2. místo (43 bodů)
54:88
Skóre
72:44
Matěj Zadražil (6+10)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Voženílek (8+16)
Martin Osmík (7 gólů)
Nejlepší střelec
Daniel Voženílek
Peter Jánský
(oba 8 gólů)
Patrik Kadeřávek (0+6)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Marcel (6+4)
Ondřej Kuchař (85,71 %)
David Fečo (85,65 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (94,39 %)
Adam Beran (93,20 %)
Jan Škorpík (93,33 %)
Sokolov - Havířov 3:5
Poslední utkání
Litoměřice – Jihlava 3:1

Litoměřičtí hokejisté v Chance lize válí. Naposledy porazili Jihlavu a navlékli na šňůru vítězství další korálek. Čtvrtý triumf v řadě navíc svěřence trenérů Bruka a Tvrzníka katapultoval na druhou příčku tabulky. Vítěznou sérii však přetnula týdenní reprezentační přestávka. V ní osmička kališníků naskočila za národní týmy U19 a U20. Ostatní pilovali formu na závěrečný díl základní části.

Ten odstartuje už ve středu, kdy Stadion vyráží na půdu předposledního Sokolova. Nováčkovi soutěže se zatím vůbec nedaří. Ve dvaceti zápasech dokázal jen čtyřikrát zvítězit, ve zbytku duelů musel kousat porážku. Vyšlápl si pouze na Frýdek-Místek (4:2) a Kadaň (8:3).

Překvapivě dokázal obrat o body i Chomutov, s nímž vyhrál 4:2. Vítězství zaznamenal dokonce i proti Přerovu, který udolal na nájezdy (4:3). Jinak zapisoval jednu prohru za druhou. Větším rozdílem však padl jen na Slavii (0:4) nebo s Motorem (1:4), Prostějovem (3:9) a Porubou (0:7). Na ostatní Sokolovští nestačili většinou jen o jeden či dva góly. Nepříznivé výsledky Baník zařadily až na předposlední příčku tabulky, pouhé tři body za poslední Kadaň.

Baník? Předposlední, ale houževnatý. Odveze Stadion výhru?

Přesto si musí Stadion dávat pozor na soupeřovu ofenzivu. V počtu vstřelených branek jsou na tom totiž Sokolovští lépe než sedmá Slavia či osmý Havířov a devátá Jihlava. Bodování Sokolova vede exkališník Matěj Zadražil, který prozatím zaznamenal šest gólů a deset asistencí. Se třinácti body je mu na dostřel trio Jaromír Kverka (5+8), Tomáš Vracovský (4+9) a Josef Stříbrný (4+9). Soupeřovu síť nejvíckrát rozvlnil Martin Osmík, jenž má na kontě osm tref.

5:3
Takovým výsledkem skončil první vzájemný zápas v Kalich Areně.

Cestou k vítězství tak může být především dobrá práce v ofenzivě, sokolovská obrana už totiž inkasovala osmaosmdesátkrát. A kališníci mají ve svých řadách hned několik ostrostřelců. Daniel Voženílek se s osmi góly a šestnácti asistencemi vyhřívá na třetí příčce kanadského bodování celé Chance ligy. Zdatně mu sekunduje také Martin Kadlec (6+12) nebo osmigólový Peter Jánský.

Litoměřický tým navíc může těšit i výhra z prvního vzájemného střetnutí, kdy na ledě Kalich Areny triumfoval výsledkem 5:3. Svými brankami tehdy zrežíroval výhru dvěma přesnými zásahy právě Peter Jánský, na nějž navázali Martin Kadlec, Kristian Kangas a Miroslav Kukla.

Jak dopadne další měření sil na sokolovském ledě? Zápas začíná ve středečních 18:00. Pokud nemůžete být přímo na stadionu, sledujte živý přenos na Hokejka TV nebo textový onlajn na webové stránce www.onlajny.com.