12. 11. 2019 | Vít Trubička

Dorostenecký gólman Kühn o prohře: Srážela nás zejména oslabení

Dorostenci za sebou mají první domácí utkání nadstavbové části. V Kalich Areně přivítali B tým Chomutova z Kadaně, se kterým bohužel po bojovném výkonu prohráli 4:8. Do rozehrané první třetiny vstoupil gólman Václav Kühn. „Chyběl nám důraz před brankou a neproměňování šancí, kterých jsme ale měli dost,“ popsal strážce dorostenecké svatyně, proč jeho tým musel kousat prohru.

„V zápase jsme, až na některé pasáže, byli lepším týmem.“ Tak začala gólmanská dvojka kališnických dorostenců hodnocení zápasu proti kadaňské rezervě Chomutova. Zároveň ale viděla problém v tom, že už od startu sezony má jeho tým problém s vyloučeními. „Pohřbilo nás to i v tomhle zápase, když jsme se do něj snažili dostat,“ řekl Kühn. Platilo to zejména ve třetí třetině, kdy museli dorostenci čelit hned šesti početním nevýhodám.

Dorostu nevyšel vstup do utkání, už po deseti minutách prohrávali 1:4. Tím pádem opustil brankoviště Stadionu Jakub Chlouda a nahradil ho právě Václav Kühn. „Nástup byl pro mě těžký, neboť rozcvička je vždy koncipována co nejlépe pro gólmanskou jedničku, na druhého jde vždy méně střel.“ Drobnou nevýhodu viděl mladý brankář i v tom, že nečekal příchod do branky tak rychle a za tak nepříznivého stavu.

84,62 %
Tolik činila procentuální úspěšnost V. Kühna v utkání s Kadaní.

Síla Kadaně kališníky zaskočila zejména v přesilových hrách. Soupeř dle dorosteneckého gólmana dokázal využít každou šanci, kterou jim Litoměřičtí nabídli. „Na jejich hře bylo vidět, že mají několik hráčů z extraligy. Měli svižnější střely a také tempo,“ poposal hlídač brankoviště to hlavní, v čem podle něj byl soupeř lepší.

„Zrovna tak jsme ale my zaskočili Kadaň prvním gólem po dvaceti vteřinách hry,“ uvažoval. Podle něj se také zlepšila obranná hra týmu Litoměřic poté, co sám vystřídal gólmanskou jedničku. „Naše hra se posléze v obranném pásmu zvedla, Kadaň se nedostávala k tolika dorážkám a kluci dokázali blokovat střely,“ řekl Kühn, co mu z pozice brankáře pomohlo k dobrému výkonu.

A co bylo tím hlavním, proč se dorostu nepodařilo obrátit vývoj utkání ve svůj prospěch? „Chyběl nám důraz před brankou a neproměňování šancí, kterých jsme ale měli dost,“. Samotný zlom pak přišel podle něj v době, kdy se Stadion dotáhl na rozdíl dvou branek, avšak záhy se nechal vylučovat a už se nedostal do hry.