11. 11. 2019 | Vít Trubička

Byli jsme namotivovaní a šli po třech bodech, řekl junior Smola po další výhře

Junioři mají za sebou první venkovní utkání nadstavby. Za ním se vydali do Klášterce nad Ohří, sehrát duel s tamějšími Tygry, se kterými se potkali již v základní části. A nutno říct, že si vedli velmi dobře, svého soupeře porazili 7:2. „Pomohlo nám oproti dřívějším vzájemným zápasům, že jsme celou dobu drželi dvoubrankový rozestup,“ řekl o zápase dvougólový střelec Jan Smola.

Máte za sebou vysokou výhru v Klášterci. Jak bys toto utkání zhodnotil?
Zhodnotil bych ho kladně. Přístup nás všech byl zodpovědný a plnili jsme to, co jsme plnit měli. Díky tomu jsme vyhráli.

Už v první třetině jste se dokázali dostat do vedení. Čím to, že se vám vstup takhle vydařil?
Byli jsme dost namotivovaní a chtěli jsme za každou cenu získat tři body. Pomohlo nám i rychlé využití přesilovky hned na začátku utkání. Díky tomu jsme se dostali na koně a byli ve větší pohodě.

7:2
Takovou výhru si junioři připsali v Klášterci.

Hrály početní výhody a nevýhody v utkání velkou roli?
Určitě ano. Dostali jsme hned na začátku přesilovku a dokázali jsme se s ní vypořádat výborně. Pro mě to byla i první střela v zápase a hned úspěšná. Díky tomu se mně osobně, a myslím, že i týmu, po zbytek zápasu hrálo lépe. Oslabení přišla až ve druhé třetině a dokázali jsme je ubránit, dokonce z nich i dvakrát skórovat. Což nám velice pomohlo a zvedlo nás to.

Lišil se nějak tento zápas od dvou předchozích v základní části?
Ano, když jsme hráli s nimi doma, tak to celý zápas bylo těsně a vyhráli jsme jen o gól. V tomto zápase jsme si po celou dobu drželi minimálně dvoubrankový rozestup a to nám výrazně pomohlo.

Vstup do nadstavby máte zatím vydařený - dva zápasy, šest bodů. Co za tím stojí?
To sice ano, ale pořád to jsou jen dva zápasy. Nesmíme si myslet, že to půjde už samo a musíme pořád makat na sto procent a nevypustit jediný zápas. Podle mě za tím stojí tvrdá dřina každého z nás a chuť po vítězství.

Už příští víkend vás čekají dva zápasy proti Sokolovu a Klatovům. Jak náročné to bude a co zejména od Klatov, s nimiž jste se tuhle sezonu ještě nepotkali, čekat?
Určitě to nebude lehké. Oba týmy mají svou kvalitu a stejnou chuť po vítězství jako my. Sokolov už známe ze základní části, takže víme, co od něj můžeme čekat. Klatovy jsou ale pro nás něco nového a co jsem koukal, tak letos ještě neprohrály. V žádném případě to nebude jednoduchý soupeř, ale porazit se dá každý, takže se na oba soupeře pilně připravíme a budeme je chtít porazit za každou cenu.

Autorka titulní fotografie: Juliana Zash