5. 11. 2019 | Vít Trubička

Byli jsme více namotivovaní! To pomohlo k výhře, hlásí junior Hák

Junioři mají za sebou první utkání nadstavbové části Ligy juniorů. V Kalich Areně přivítali Mostecké Lvy, s nimiž v základní části dvakrát prohráli. Avšak nyní slavili výhru. Zápas zhodnotil Jakub Hák, jeden z obránců Stadionu, jemuž se dokonce povedlo skórovat. „Celý týden jsme se na zápas tvrdě připravovali, nechali jsme na ledě všechno a můžeme se radovat z výhry,“ popsal juniorský bek.

Máte za sebou úspěšný vstup do nadstavby, jak bys utkání zhodnotil?
Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, hned ze začátku jsme dali rychlý gól z přesilovky, což nás všechny nakoplo dopředu. Soupeře jsme nepustili ke kotouči, plnili jsme věci, které po nás trenéři chtěli. Ve druhé polovině zápasu jsme měli občas lehké výpadky ve výkonnosti, ale dokázali jsme se povzbudit a dotáhnout zápas do vítězného konce, což jsme si všichni moc přáli.

Je výhra o to lepší, že jste porazili právě Most, se kterým jste v základní části dvakrát prohráli?
Určitě ano! Celý týden jsme se na tento zápas tvrdě připravovali. Trenéři na nás apelovali, že potřetí v řadě už s Mostem neprohrajeme. Tak jsme na ledě nechali všechno a můžeme se tak radovat z vítězství.

V čem byl tenhle zápas jiný oproti těm dvěma předchozím?
Asi určitě v tom, že jsme byli výrazně více namotivovaní než ve dvou předešlých zápasech, protože se začínalo od nuly. A taky v tom, že jsme konečně vyhráli.

Je něco, na co jste se tedy více připravovali?
Tréninky jsme měli více zaměřené na bruslení, nahrávky a především střelbu, to se také projevilo v zápase.

Ty sám jsi se prosadil trochu z kuriózní situace. Jak celá akce proběhla?
Vybojovali jsme si přesilovku 5 na 3. Domluvil jsem se s Honzou Smolou, že se vyměníme a já se místo něj postavím na vrchol kruhu a on místo mě půjde na modrou čáru. Vyhráli jsme buly, kotouče se ujal Smolík, který mi to přihrál, já jsem si trochu popojel z vrcholu kruhu blíž k bráně, ještě jsem se rozhodoval, jestli to pošlu křížnou přihrávkou na druhou stranu, ale rozhodl jsem se to vystřelit gólmanovi nad rameno a povedlo se. Sice rozhodčí pár vteřin nevěděl, kde je kotouč, ale pak ho viděl v síti a písknul gól, měl jsem radost.

Před nadstavbou jste se museli potýkat s odchodem některých hráčů. Zároveň se opět plní marodka. Jak velká komplikace to je?
Určitě je to pro tým velké oslabení, ale s tím se musíme vypořádat, máme v kádru dalších mnoho šikovných kluků. Bohužel máme pár hráčů mimo sestavu, kvůli zranění, ale věříme, že budou co nejdříve zpátky ve hře.